0
Vakantie Dilemma’s: Naomi

Vakantie Dilemma’s: Naomi

Vakantie Dilemma’s: Naomi van AuthenticChica

Het is weer vrijdag, tijd voor nieuwe Vakantie Dilemma's! Dit keer is het de beurt aan Naomi van AuthenticChica.

Hi! Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 
''Mijn naam is Naomi Louwerens, ook wel bekend als ‘Authentic Chica’, wat staat voor een oprechte meid, die tevens houdt van reizen op een authentieke, maar ook chique manier. Dat is wie ik ben en ook de manier waarop ik altijd heb gereisd: in stijl, met verblijf in bijzondere 4-5 sterren accommodaties, met waardering voor authentieke dingen met een bijzonder verhaal. Bijna 5 jaar geleden heb ik besloten een eigen website AuthenticChicLifestyle te bouwen en mijn social media accounts (Instagram, Facebook  en Pinterest) op te zetten, zodat ik mijn passie voor reizen, fotografie en tips met anderen kan delen door middel van eigen foto’s en verhalen.''
Beeld: Naomi
Zomerse of winterse stedentrip?
''Wow wat een onmogelijke keus! Ik hou van het zonnetje en mooi weer, alles ziet er dan vriendelijker uit en wat is er nou heerlijker dan een stad verkennen met wat pauzes op een zonnig terras? Maar een stad bedekt met sneeuw en die prachtige ijzige look vind ik ook erg fotogeniek en bijzonder. Ook houd ik erg van wintersporten gecombineerd met authentieke stadjes in bijvoorbeeld de Alpen. Echter als ik moet kiezen voor een stedentrip ga ik toch meestal voor de zomer.''

Binnen of buiten Europa? 
''Ik hou enorm van eilanden en dan vooral in de tropen. Zo ben ik bijvoorbeeld in de Caribbean en Azië al meermaals geweest. Vorig jaar nog op Aruba en de Dominicaanse Republiek, waar ik dit jaar ook weer naartoe ga. Maar toch ga ik voor de meeste reizen naar Europa, zo vol met historie, vaak lekker dicht bij huis en ik hou enorm van road trips, daarom zijn landen als Frankrijk en Portugal ook favoriet en super om te verkennen met de auto.''
Beeld: Naomi
Lissabon of Dubrovnik?
''Beiden prachtig, maar als ik moet kiezen is Lissabon toch echt wel nummer 1. Ik ben er ondertussen al drie keer geweest, want het is zo’n bruisende en gevarieerde stad. Met zijn prachtige gekleurde architectuur, heerlijke pleinen, bijzondere uitzichtpunten, lekker eten en supervriendelijke mensen. En daarnaast ben ik verliefd op de omgeving van Lissabon, zoals Sintra op slechts 30 minuutjes afstand, vol met prachtige kastelen en UNESCO Werelderfgoed. Echt een must visit!''

Met familie of vrienden op stedentrip?
''Met vrienden of mijn partner, zeker voor fotografie ook handig als je af en toe ook zelf op de foto wil. Daarom is reizen met collega’s of blogger vrienden voor campagnes of samenwerkingen met hotels of bestemmingen ook top en vaak supergezellig, omdat die allemaal net zo foto- en reisverslaafd zijn als ik! Maar alleen vind ik ook super. Steden zijn heerlijk om te verkennen en vaak ook relatief veilig en makkelijk om alleen te doen. Vaak ontmoet je als je alleen reist nog meer leuke mensen of spreek ik af met andere meiden die ik bijvoorbeeld via social media heb leren kennen en die daar wonen. Want voor mij is het verkennen van een stad met een local de beste manier om de pareltjes te vinden.''

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Vroeg uit de veren, aangezien ik tegenwoordig steeds minder uit ga. Ik ben 40 geworden dit jaar en merk toch echt dat ik daardoor steeds rustiger word en minder behoefte heb om uit te gaan. Wel hou ik enorm van borrelen en gezellige etentjes, maar daarna liever op tijd naar bed om weer vroeg een bestemming op een relaxte manier te kunnen verkennen, voor de drukte begint.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Ook hier weer een beetje van beiden. Ik vind het super om uit te kijken naar een reis en me in te lezen via andere websites en social media, met het bekijken van alle prachtige plekjes die ik niet mag missen en me zo al helemaal te kunnen verheugen. Maar vind het ook fijn om juist die verborgen pareltjes zelf te ontdekken en lekker rond te dwalen. Dat laatste geeft mij ter plekke vaak de meeste voldoening en houdt de reis relaxt.''

Luxe of budget accommodatie?
''Zeker luxe, maar wel met karakter! Gelukkig ben ik in de positie om dat te zeggen en kan ik tegenwoordig ook met veel luxe accommodaties samenwerken voor mijn bedrijf, website en social media accounts. Ik heb vroeger echter ook wel gebackpackt en gekampeert en kwam tot de conclusie dat dat echt niet aan mij besteed is, en iets meer comfort zeker wel kan waarderen.''
Beeld: Naomi
Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?
''History please! Ik hou enorm van authenticiteit (what’s in a name), historie en heritage, dus UNESCO Werelderfgoed, oude steden en kastelen zijn favoriet. Maar de combinatie van historie en moderne architectuur zoals in Dubai, vind ik ook heel bijzonder.''

Snel wat street food eten of uitgebreid tafelen in een leuk restaurant?
''Helaas is mijn maag vrij kwetsbaar, dus streetfood is voor mij best risky, al vind ik het wel erg leuk om lokale delicatessen te proberen. Maar uitgebreid tafelen in de leukste lokale restaurantjes en af en toe een bijzondere Michelin sterren ervaring zijn bij mij favoriet.''

Ga je liever naar een rooftop bar of een terrasje op het plein?
''Echt onmogelijke keuzes dit! Beiden enorm leuk, met name tijdens zonsondergang zijn de uitzichten vanaf rooftop bars natuurlijk fantastisch. Maar een terrasje op een plein, in een historische stad vind ik ook top. Lekker mensen kijken en heerlijk uitgebreid borrelen en dineren, wanneer gaan we?''
Beeld: Naomi
Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
''Ook weer zo’n lastige, maar als ik echt moet kiezen: dan maar nooit meer terug naar mijn lievelingsstad, aangezien ik daar al best vaak ben geweest. Daarnaast is verkennen en ontdekken hetgeen wat ik het liefst doe, daar gaat mijn hart sneller van kloppen en ik kan me niet voorstellen dat dat nooit meer mogelijk zou zijn. Toch geniet ik van elke reis en bestemming, ook al reis ik tegenwoordig bijna 12 keer per jaar privé en voor mijn werk, ik kan er geen genoeg van krijgen. So far 43 landen, omdat ik ook vaak terug ga naar dezelfde om nog meer te verkennen, maar op naar de 196!''

Heb jij net als wij een enorme liefde voor reizen en lijkt het je leuk om deze dilemma's te beantwoorden? Dat kan! Stuur een mail om je aan te melden. Vergeet daarnaast niet om CityZapper te volgen op Twitter en Facebook, want ook daar komen lastige dilemma's voorbij op de #DilemmaDinsdag!

Beeld: Naomi Louwerens

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk