0
Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Jan

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Jan

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Jan

Hoi! Ik ben Jan en sinds kort werkzaam bij City Zapper. Als redacteur ga ik me bezighouden met het maken van mooie verhaallijnen en inspirerende content. Daarnaast zal ik regelmatig op de socialmediakanalen te vinden zijn. Ik heb er heel veel zin in! Is er een betere manier om iemand te leren kennen dan aan de hand van een paar moeilijke stellingen? Precies wat mijn nieuwe collega’s dachten. Enjoy!

Waarom ben je hier begonnen met werken?
"Ik heb altijd een brede interesse gehad voor alles wat er in de wereld gebeurt. Tijdens mijn studies geschiedenis en internationale betrekkingen heb ik veel over verre bestemmingen kunnen leren, hoog tijd om die plaatsen ook te bezoeken natuurlijk. Naast mijn studie heb ik als content creative gewerkt voor een grote webshop. Het maken van content en mijn interesse in verre bestemmingen komen in deze functie perfect samen. Uiteraard ben ik niet vies van een reisje hier en daar, dus dat is een mooie bijkomstigheid."

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
"Een goed boek is voor mij de beste manier om mijn hoofd helemaal leeg te maken, alle genres komen aan bod: van biografieën en geschiedenis tot high fantasy. Daarnaast breng ik het liefst zoveel mogelijk tijd door met vrienden. We kunnen ons prima vermaken met bordspelletjes, maar van een festival of een stedentrip zijn we ook zeker niet vies."

Waar ging je eerste stedentrip naartoe?
"Mijn eerste stedentrip in het buitenland was naar Kiel, in het noorden van Duitsland. Het was een uitwisselingsproject in de tweede klas van de middelbare school."

Waar ging je laatste stedentrip naartoe?
"Mijn laatste stedentrip was naar Helsinki. We combineerden een aantal dagen in de stad met een weekend in een cabin zonder stromend water en elektriciteit op een eiland in een van de vele meren."

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
"Mijn mooiste reis was op de bonnefooi door de Balkan. Het enige wat we van te voren hadden geregeld waren de vluchten en een huurauto, verder hebben we per dag bekeken waar we naartoe  wilden gaan en waar we gingen overnachten. Ultieme vrijheid!"

Welke drie steden staan bovenaan op je bucket list?
"Sint Petersburg, New York en Istanboel."

Nu is het tijd voor een aantal lastige vakantie dilemma’s.

Stedentrip binnen of buiten Europa?
"Stedentrips hoeven van mij niet heel lang te duren en daarom zoek ik ze liever dichter bij huis. Buiten Europa zou ik altijd kiezen voor langere reizen waarbij ik meerdere steden en gebieden combineer.

Je hele reis van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
"Ik zoek het liefst alles ter plaatse uit. Het geeft een gevoel van vrijheid en geeft je de kans om onverwachte plekken te ontdekken. De lokale barman weet je vaak de beste tips te geven."

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
"Wat ik heb geleerd tijdens mijn stedentrips is dat iedere stad iets moois te bieden heeft en daarom is het eeuwig zonde om altijd naar dezelfde plek te gaan."

Op vakantie met de auto of met het vliegtuig?
"Toch wel het vliegtuig stiekem. Niet omdat ik een grote fan van vliegen ben, maar vooral omdat het praktisch is."

Stedentrip in de zomer of in de Winter?
"Zomer! Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers? 
Met mijn geschiedenisachtergrond is dit natuurlijk het enige juiste antwoord. Hoge wolkenkrabbers kunnen indrukwekkend zijn, maar het verhaal van de stad vind je toch meestal in het historische centrum."

Nieuwsgierig naar mijn collega's? Lees hier het interview met Claudia

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk