0
De favoriete stad van... Daphne

De favoriete stad van... Daphne

De favoriete stad van... Daphne

Ben jij wel eens in Australië geweest of zou je er - net als ik, heel graag een keer naartoe willen? Reisblogger Daphne woont in Australië en deelt vandaag de leukste tips over haar all time favorite stad Sydney! 

Hi! Wie ben je, wat is jouw favoriete stad en hoe vaak ben je er al geweest?
''Hoi! Ik ben Daphne en ik blog al geruime tijd op mijn reisblog Daphne de Vries. Iets wat begon om de familie en vrienden op de hoogte te houden tijdens de wereldreis, is vijf jaar later nog steeds mijn passie. Ik schrijf over de avontuurlijke reizen die ik maak. Het liefst reis ik met de auto zodat ik lekker de vrijheid heb om op ontdekking te gaan. Op dit moment woon ik in Australië en heb ik na een half jaar werken mijn favoriete stad achter mij gelaten om nog een aantal maanden door dit geweldige land te reizen. Mijn favoriete stad? Dat is Sydney! Toen ik vijf jaar geleden voor het eerst in Sydney kwam wist ik dat het niet de laatste keer zou zijn. Ik wilde terug, er voor langere tijd wonen en werken en de stad als local ervaren. En zo geschiedde afgelopen januari.''
 
Wat maakt Sydney uniek?
''Sydney is een geweldige stad waar je naast iconische bouwwerken als de Sydney Harbour Bridge en de Opera House ook geweldige stranden en natuur vindt. Voor mij is het echt een ideale mix. Zo genoot ik van de vele wandelingen langs de kust zoals die van Rose Bay naar Watson Bay of Spit Bridge naar Manly. Maar ook de bekende Coogee naar Bondi walk is echt prachtig! De Botanical Gardens mag je ook zeker niet overslaan als je Sydney bezoekt. Sydney is ook heel fijn door het heerlijke klimaat. De zomers zijn zonnig en warm en de winters zijn mild. Ook fijn aan Sydney is de centrale ligging. Met de trein sta je na zo’n twee uur reizen midden in de Blue Mountains of na een uurtje in het Royal National Park. Ook is het wijngebied Hunter Valley een absolute aanrader.'' 

Wat is het grootste verschil tussen Nederland en Australië?
''In Australië gaat alles een stukje relaxter dan in Nederland. No Worries! Het tempo ligt hier wat lager en mensen leven veel meer buiten. In elk park vind je barbecueplaten waar je gratis gebruik van kunt maken voor een gezellige picknick. Mensen wandelen ook veel hier. In Australië plant men minder en ontstaan activiteiten vaak spontaner. Hier hoef je niet drie weken van te voren een date met je beste vriendin te plannen. Je belt gewoon dat je in het park zit en of ze zin heeft om te komen. Ze neemt nog wat andere mensen mee en je hebt spontaan een top avond.''
 
Op welke plek in de stad kom jij het liefst en waarom?
''Eén van mijn favoriete plekjes in Sydney is Bronte Beach. Ik woonde vlakbij Bondi Beach en liep op mijn vrije dagen vaak naar het strand. Bondi Beach is het bekendste strand van Sydney. Dit is niet zonder reden want het is een heel fijn, breed strand. Toch loop ik liever ietsje verder, weg van de drukte naar Bronte Beach. Naast dat de wandeling langs de kust echt prachtig is word je op Bronte Beach ook beloond met een supermooi zwembad en een natuurlijke rock pool!''

Hoe zou je de stad in drie woorden omschrijven?
''Een lastige. Sydney is relaxt, actief en spontaan.''

Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen wanneer je deze stad bezoekt?
"In Sydney kun je ontzettend veel hele dure activiteiten doen. Zoals de Sydney Harbour Bridge beklimmen, diner cruises door de haven of helikoptervluchten boven de stad maken. Waar ik vooral van heb genoten zijn de gratis activiteiten. Zoals de wandeling van Rose Bay naar Watson Bay, die van Spit Bridge naar Manly en die van Coogee naar Bondi walk. Deze maken Sydney voor mij echt uniek!"
 
Welk museum zou je iedereen aanraden (en waarom)?
''In Sydney heb ik het Museum of Contemporary Art en de Art Gallery of New South Wales bezocht. Heel eerlijk vond ik het eerste museum een beetje saai. De Art Gallery of New South Wales daarentegen vond ik wel erg leuk. De stukken die er hangen spreken me aan, maar er was ook veel variatie in verschillende soorten kunst. Uitgekeken in het museum? Buiten loop je zo de Botanical Gardens in!''
 
Waar kun je het beste shoppen? 
''Het CBD (Central Business District) is een hele goede plek als je wilt shoppen. Zelf ging ik vaak naar Bondi Junction. Hier vind je de meeste, grotere winkels die je in de CBD vindt ook, alleen met een iets beperkter assortiment. Dat was voor mij prima, omdat ik toch maar beperkt mocht shoppen van mezelf tijdens deze reis.''
 
Waar (en wat) moet je hebben gegeten tijdens een bezoek aan Sydney? 
''Zelf ben ik ontzettend dol op Aziatisch en raad ik je, als je in Sydney bent, aan om zeker Spice Alley te bezoeken. Een straat vol overheerlijke Aziatische streetfood stalletjes. Je kunt er van alles en nog wat eten. Perfect! Ook leuk zijn de vele pubs in Sydney. Genaamd hotels, zoals bijvoorbeeld het Glenmore Hotel. In deze pubs kun je naast heel leuk biertjes drinken ook goed eten voor een betaalbare prijs.''
 
Waar moet je zijn voor een gezellig avondje uit?
''The Rocks is een leuke wijk vlakbij de Sydney Opera House en de Harbour Bridge waar je absoluut een leuke avond kunt hebben. Onder andere het zojuist genoemde Glenmore Hotel vind je daar. Ook heb je er leuke clubs als The Argyle en veel restaurants.'' 
 
Wanneer kun je het beste naar deze stad reizen?
''Eigenlijk kun je Sydney het hele jaar door bezoeken. In de zomer heb je wellicht het warmste weer, maar in de winter heb je kans om walvissen te spotten. Iets was ook echt een geweldige ervaring is. In de lente is de meeste kans op regen, maar zo heeft elk seizoen z’n voor- en nadelen.''
 
Als je één ultieme tip mag geven voor mensen die Sydney willen bezoeken, wat zou jij voorstellen? 

''Neem de bus naar Spit Bridge, doe de 10 kilometer hike naar Manly en laat je verrassen door alle mooie uitzichten op de haven en de natuur. Trakteer jezelf daarna op de lekkerste poke bowl ooit van Momo Bar en eet deze op het strand. Ga daarna lekker zwemmen (of zonnen) bij het supermooie Shelly Beach en neem rond zonsondergang de ferry terug naar Circular Quay. Je hebt hier niet alleen een geweldig zicht op de stad vanuit de haven, ook wordt deze nog eens prachtig verlicht door de zonsondergang.''
 
Welke stad staat op nummer 1 op jouw bucketlist en waarom?
''Tokio! Een hypermoderne metropool, Westers maar dan anders en met bergen sushi. Ik bedoel, wie wil dat nou niet?!''

Helaas zijn wij zelf nog niet afgereisd naar Sydney voor een mooie stadsgids, maar na het enthousiaste verhaal van Daphne kunnen we niet wachten om deze stad te ontdekken! Hij staat bij ons op de bucketlist, bij jou ook?

Beeld: Daphne de Vries

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk