Zoekresultaten

Vakantie Dilemma's: Bianca

Vakantie Dilemma’s: Bianca

De moeilijkste dilemma's die vind je in de wekelijkse Vakantie Dilemma's. Ga je liever naar een warm of koud land? En ga zo maar door. Voor iedereen zijn die antwoorden anders. Lees hier wat reisblogger Bianca antwoordt op deze moeilijke dilemma's!

Bianca, 25 jaar oud, is een fotografieliefhebber, natuurfanaat, dierenknuffelaar, gek op risotto, een tikkeltje eigenwijs en bovenal nieuwsgierig. Op haar reisblog Food Travel Photography deelt zij haar ervaringen en tips, altijd met een persoonlijke noot! Tussen het reizen door werkt ze onder andere als freelance tekstschrijver en als gepassioneerde fotografe. 

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
Liever met het vliegtuig, dan kom je toch net wat verder dan met de auto. Op de bestemming huur ik overigens wel vaak een auto en op deze manier heb ik al tig road trips gemaakt, gecombineerd met een leuke stad!

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
Vroeg uit de veren! Ik ben niet zo’n uitslaper, maar dat komt misschien omdat ik vroeg naar bed ga. Het nachtleven vind ik gewoonweg niks aan en om 23.00 uur gaat mijn biologisch lampje uit. 

Liever in je eentje of met gezelschap op reis?
Hoewel ik prima alleen kan zijn en dat soms zelfs nodig heb, vind ik het op reis toch wel fijner een maatje te hebben. Dingen delen en elkaar helpen vind ik leuker dan alles alleen doen. Al voelt het ook als een overwinning als je zelf dingen hebt kunnen regelen!

Binnen of buiten Europa reizen? 
Steden in Europa zijn fantastisch en allemaal zo verschillend, deze zijn favoriet. Maar ik heb inmiddels al veel gezien en ik wil nu meer buiten Europa gaan ontdekken. Tel Aviv en Havana vond ik heel tof, en Taipei en Kyoto wil ik ook graag gaan bezoeken!

Stad lopend of met het openbaar vervoer verkennen?
Lopend! Meestal dwaal ik een beetje door een stad en kom ik zo op de leukste plekken. Ik vind het heerlijk om veel te wandelen en het openbaar vervoer is vaak zo ontzettend druk!

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
Als ik moet kiezen liever een schema van te voren uitstippelen. Ik kijk altijd wel naar het weer en wat logisch is om per dag te bezoeken. En als ik alles ter plaatste uit zou zoeken ben ik toch bang dat ik dingen mis! Het liefst zou ik een mix doen: dingen van te voren op zoeken en ter plaatste uitzoeken waar en wanneer ik dat doe. 

Foto’s of video’s maken tijdens een stedentrip?
Foto’s! Ik film ook altijd wel en ik vind het achteraf super om terug te zien. Sommige dingen leven gewoon beter op video, maar met fotograferen is het toch wel allemaal begonnen. Daar ligt mijn hart en bovendien is het op reis toch net even wat makkelijker. 

Actief op social media of telefoon uit tijdens een stedentrip?
Ik vertik het nog steeds om het internet aan te zetten tijdens een stedentrip. De telefoon gaat niet echt uit (want ik maak filmpjes en gebruik navigatie) maar ik gebruik hem zeker niet omdat ik alles direct moet delen. Alles wat je op social media ziet is achteraf.

Luxe of budget accommodatie?
Ik ben bang dat ik dan toch luxe moet zeggen. Hoewel de sfeer in een accommodatie voor mij de belangrijkste factor is, vind ik het toch ook wel fijn als een badkamer ruim en schoon is. Meestal ga ik voor de middenweg en kies ik in een stad voor een Bed & Breakfast of Airbnb.

Restaurant met een nationaal of internationaal menu?
Nationaal, tenzij ik in Duitsland of Tsjechië ben. Dat eten daar is totaal niet wat ik lekker vind! Verder vind ik het juist wel leuk de lokale gerechten uit te proberen. Ik eet zoveel mogelijk vegetarisch en als dat in het lokale menu lastig is switch ik over naar iets anders. 

Elk jaar een nieuwe stad ontdekken of meerdere malen naar dezelfde stad
Nieuwe stad! Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien en op stedentrip gebied is dat niet anders. Elke keer nieuwe energie, andere mensen, andere gebouwen, er is niets leuker dan dat! Porto is overigens een van mijn favoriete steden en daar ben ik inmiddels wel vaker geweest. Ook naar Rome wil ik nog eens terug!

Reizen met een weekendtas of een koffer?
Zeker tijdens een stedentrip kies ik voor een koffer. Met een handbagage koffer red ik het altijd wel en het is prettiger om te rollen in plaats van te sjouwen. Een klein linnen tasje of als het kan een rugzak, gaat daarnaast nog mee. 

Spontaan of een paar maanden van te voren een stedentrip boeken?
Als ik geen trip op de planning heb staan word ik redelijk onrustig. Reizen is zowel werk als hobby, dus ik ben er vrijwel elke dag mee bezig en zoek altijd naar nieuwe bestemmingen. Maar tegelijk jaag ik vaak op aanbiedingen en zo gebeurt het ook wel eens dat ik spontaan iets boek! Ook heb ik een keer een surprise stedentrip gedaan en kwam toen terecht in Bordeaux.

Lijkt het jou leuk om binnenkort ook je antwoorden terug vinden tussen onze rubrieken? Stuur dan een mailtje naar redactie@cityzapper.com en misschien zit jij er volgende week wel tussen!

Beeld: Bianca Kramer

Laat een reactie achter