0
Vakantie Dilemma's: Lieke

Vakantie Dilemma's: Lieke

Vakantie Dilemma's: Lieke

Het is weer tijd voor de Vakantie Dilemma's! Hierbij maakt een reisliefhebber steeds de keuze tussen twee uitersten die allemaal met reizen te maken hebben. Ga je voor de zon of voor de sneeuw? Binnen Europa of buiten Europa? Waar zou jij voor gaan? Vandaag is het de beurt aan Lieke van de blog Little Wanderbook.

Ik ben Lieke, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en professioneel reiziger. Ik ben de oprichter van Little Wanderbook, mijn eigen reisplatform vol foto’s en reisverhalen! Je hoort me stiekem veel voorbijkomen op je radio en TV, omdat ik commercials inspreek als voice-over. Zo hoor je me al 8 jaar als stem van alle Garnier commercials. Maar mijn allergrootste liefde is reizen! 

Hotel, hostel of Appartement?
"Ik houd van alle drie. Het hangt heel erg af van het type reis. Wanneer ik alleen reis slaap ik ook regelmatig in goede hostels. Daar ontmoet je het gemakkelijkst andere reizigers. Maar ik heb ook een enorme ‘hotel fetisj’ ontwikkeld en ben altijd op zoek naar unieke en mooie hotels die voelen als een ‘home away from home’."

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
"Roadtrips vind ik heel erg leuk! Zo reisde ik een paar weken geleden naar Ierland om, al links rijdend, de Wild Atlantic Way te bewonderen; één van de mooiste routes ter wereld. Maar soms ontkom je niet aan een vliegtuig. Wanneer je in de winter wat vitamine D tot je wilt nemen, moet je wel een stukje vliegen."

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
"Op reis ben ik vaak vroeg op! Ik wil alles uit een dag halen. Thuis ben ik wel echt een nachtbraker, maar op reis beleef je toch het meest overdag. Ook als je mooie foto’s wilt maken, is het vaak belangrijk net voor alle toeristen in fluoriserende pakjes op locatie te zijn."

Zomerse of winterse stedentrip?
"In de winter maak ik vaak een langere, verre reis, maar in de lente en zomer plan ik veel stedentrips! Ik was laatst in Tallinn, Estland, en die stad heeft me enorm verrast! Je leest er alles over op mijn website. Ook Bergen in Noorwegen vond ik te gek! Wat een sfeer heeft deze stad."

Binnen of buiten Europa? 
"Europa heeft zoveel te bieden! Je reist een paar uur en ineens spreken mensen een andere taal en ben je in een totaal andere cultuur. Verre reizen zijn voor mij wel het echte avontuur. Ik ben dol op Azië! Helaas kreeg ik vorig jaar knokkelkoorts in Thailand en belandde in het ziekenhuis. Ik ben nu iets voorzichtiger geworden."

Bangkok of New York? 
"Hoewel ik dus dol ben op Azië, zeg ik nu toch New York. Ik verbleef hier in een Airbnb in het huis van een New Yorkse die me op sleeptouw nam. Wat een waanzinnig leuke stad. Het is een feest der herkenning door alle films en series die je op tv ziet. Overal vind je gezellige koffietentjes, theaters, restaurants en cocktailzaakjes. De stad bruist en die energie werkt aanstekelijk!"

Stad lopend of met het openbaar vervoer verkennen?
"Het liefst loop ik overal naar toe. Zo zie je het meest en kun je ook nog eens een straatje in duiken dat je spontaan ontdekt!"

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
"Al mijn hele leven zoek ik weken voor vertrek uren naar de meest bijzondere plekken. Ik maak lijstjes, die anderen daarna weer terug kunnen lezen op mijn website. Doordat ik al zoveel van tevoren opzoek, weet ik al best wel goed wat ik wil zien en doen, maar ik laat wel altijd wat ruimte open voor nieuwe plannen. Qua accommodaties boek ik wel vaak al veel van tevoren, omdat ik dolenthousiast word van wat ik tegenkom online. Dan MOET ik gewoon ergens slapen."

Foto’s of video’s maken tijdens een stedentrip?
"Foto’s! Ik ben absoluut geen vlogger en heb veel respect voor iedereen die filmt, edit en monteert. Dit kost heel veel tijd! Ik maak ongeveer 400 foto’s op een dag en heb al veel tijd nodig voor de selectie! Voor Instagram maak ik natuurlijk wel Instastories."

Actief op social media tijdens een stedentrip of telefoon uit?
"Wanneer ik voor Little Wanderbook in opdracht reis, ben ik veel met social media bezig. Volgers kunnen dan bijna live volgen wat ik meemaak. Zo neem je iemand echt mee op reis! Als ik zonder verplichtingen op reis ga, fotografeer ik veel, maar plaats ik de content altijd later pas. Je moet natuurlijk zoveel mogelijk van je reis genieten!"

Met familie of vrienden op stedentrip?
"Ik heb een aantal hele gezellige reisvriendinnen die hetzelfde werk doen. Wij begrijpen elkaar goed en hebben geduld wanneer de één een foto wil maken. We reizen ook vaak samen voor opdrachten."

Luxe of budget accommodatie?
"Comfort vind ik het belangrijkste en dat heb je al vrij snel als je een goed bed, airco, een klamboe en een goed ontbijtje hebt. Sfeer is veel belangrijker! Een heel strak en luxe hotel vol zakenmensen kan zeer ongezellig zijn!"

Restaurant met een nationaal of internationaal menu?
"Als ik op reis ben wil ik altijd de lokale keuken proeven! Op een streetfoodtour in Hanoi heb ik de meest bijzondere, heerlijke gerechten geproefd, die ik anders nooit had ontdekt! We reden op scooters wijken buiten het centrum in, waar oudere vrouwen op een klein vuurtje op straat de meest heerlijke visgerechten maakten."

Elk jaar een nieuwe stad ontdekken of meerdere malen naar dezelfde stad
"In principe ga ik altijd naar een nieuwe plek, maar een nieuwe plek geeft ook onrust; wat is er te doen, waar eet je, waar slaap je? Soms is het ook heerlijk om echt vakantie te vieren en dan wil ik nog wel eens teruggaan naar een gouwe ouwe!"

Reizen met een weekend-tas of een koffer?
"Vanwege alle camera’s en mijn drone reis ik het liefst met een koffer. Deze gebruik ik ook als kluis als ik in een kamer slaap zonder kluisje. Dat is wel belangrijk met mijn spullen."

Zelf ook eens meedoen met Vakantie Dilemma's? Stuur dan een mail naar [email protected].

Beeld: Lieke Pijnappels
 

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk