0
De favoriete stad van... Ellis

De favoriete stad van... Ellis

De favoriete stad van... Ellis

Iedere reisliefhebber heeft wel een ultieme favoriete stad. De keuze is af en toe moeilijk, ook de redactie van CityZapper switcht nog wel eens van stad. Toch trokken wij de stoute schoenen aan en stelden wij deze vraag aan reisblogger Ellis Aten van Ellis Around The World.

Hoi! Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers? 

"Hi! Ik ben Ellis, 25 jaar jong en ik woon in Zwolle. Op dit moment ben ik bezig met de master gezondheidspsychologie aan de Universiteit Twente. Naast het studeren ben ik een reisblog begonnen om al mijn avonturen te kunnen delen met de buitenwereld. Stiekem vind ik het heel lastig om niet zoveel op reis te kunnen door mijn studie, tussen de bedrijven door probeer ik dan ook zoveel mogelijk van het leven te genieten door leuke reisjes te maken!"
Ellis Aten van Ellis Around The World in Marrakech - beeld: Ellis Aten
Waarom is Marrakech jouw favoriete stad? 
"In Marrakech duik je in een totaal andere wereld! Het is een bruisende stad met een unieke cultuur. Overal waar je loopt komen de geuren en kleuren op je af. De Marrokkanen zijn heel gastvrij en wilden me het liefst mee naar hun huis nemen om een kopje muntthee te drinken. Maar ook de natuur is vlakbij, vanuit de hoofdstad kon ik het mooie Atlasgebergte zien. En in de winter zijn de bergtoppen zelfs bedekt met sneeuw! De lokale bevolking leeft vooral op de straat, waardoor er overal waar je kijkt wel iets gebeurd. Vol verwondering heb ik genoten van het dagelijks leven in Marrakech."

Wat maakt de stad zo bijzonder voor jou?
"De stad voelde direct al heel Afrikaans aan, maar dan net een stukje schoner. Ik heb een paar jaar terug vier maanden in Gambia gewoond, waardoor ik écht ben gaan houden van de Afrikaanse cultuur. Ondanks dat Marokko op veel vlakken verder ontwikkeld is dan Gambia, zag ik ook veel overeenkomsten. Ik heb enorm genoten van de relaxte sfeer, kleurrijke straten en de sociale mensen. En aangezien Marrakech meer op toerisme is voorbereid, kon ik ook nog ontspannen tijdens deze stedentrip."

Hoe ziet een ideale dag in Marrakech eruit voor jou?
"Ik word wakker in een Marokkaans gasthuis, deze worden ook wel Riads genoemd. Vervolgens ga ik de straat op om een lokaal ontbijt te eten met een theepot vol muntthee. De pannenkoekjes met kruiden bij een van de vele bakkerijtjes zijn altijd een succes. Ik wandel verder richting het grote plein, Djemaa el Fna, waar ik zie hoe de stad uit haar slaap ontwaakt. Vanaf een afstandje hoor ik de Koutabia-moskee door de stad galmen, daar loop ik naartoe en observeer de lokale bevolking, die in de moskee aan het bidden is. Bij een lokaal en druk koffietentje - Cafe l’Arome - strijk ik neer om het stadsleven in me op te nemen. Vervolgens dwaal ik door de Medina en wandel van Souk naar Souk. Ik klim het dakterras van La Terasse des Épices op om in de zon van een Marokkaanse lunch te genieten. Daarna ga ik naar de kleurrijke Ali Ben Youssef Medersa, een oude Koranschool. De zon gaat alweer onder en na de zonsondergang dwaal ik verder door de Medina om ergens een heerlijke Tajine te eten. Ik wandel weer richting de Djemaa el Fna, waar de locals eten, muziek maken en dansen. Ik sluit de dag af met een traditionele hammam van Les Bain Bleu, heerlijk zo’n dag." 
Marrakech - beeld: Ellis Aten
Wat zijn je favoriete shopadresjes in Marrakech?
"Het leuke aan Marrakech is dat er in het oude deel van de stad niet echt 'winkels' zijn, maar vooral heel veel overdekte marktkraampjes. Het oude gedeelte van Marrakech wordt ook wel de Medina genoemd en staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Er bestaan verschillende souks met ieder hun eigen specialiteiten. Zo vind je een souk voor etenswaar, lampenmakers of de souk waar hout bewerkt wordt. Het is een echte aanrader om door de Rue Dar el Bacha te lopen, maar dwaal ook vooral door drukke en kleurrijke straatjes.''
Shoppen in Marrakech - beeld: Ellis Aten
Heb je een favoriet restaurant in de stad? 
"Meerdere mensen waarschuwden me voor het Marokkaanse eten. Je kunt het beste lokale maaltijden eten en misschien is het toch verstandig de iets duurdere en toeristische restaurantjes uit te kiezen. Normaal gesproken vind ik het leuk om zo lokaal (en goedkoop) mogelijk te eten en drinken. Om te voorkomen dat je de hele trip op de wc zit kan ik Café des Épices zeker aanraden. Maar geloof me: in alle toeristische gebieden vind je wel een toeristisch restaurant of mooi dakterras met lekker Marokkaans eten."

Wat is je favoriete plekje in de stad?
"Ik heb niet één favoriete plek in Marrakech, omdat de hele Medina bruist van leven. Het is daarom juist leuk om op verschillende plekken het dagelijks leven aan je voorbij te zien gaan. Het liefst zoek ik daarom een leuk terrasje of dakterras uit om de locals en het dagelijks leven te observeren. Onder het genot van een lekkere smoothie of muntthee natuurlijk!"
Marrakech - beeld: Ellis Aten
Als je één tip mag geven aan een stedentripper die naar Marrakech gaat, wat zou die tip dan zijn?
"Dwaal zonder te weten waar je naartoe gaat door de stad om de geuren en kleuren helemaal in je op te kunnen nemen, don’t worry, je zult in Marrakech sowieso verdwalen!"

Wil je meer weten over Ellis? Ga dan naar haar blog Ellis Around The World

Na het enthousiaste verhaal van Ellis krijgen we zin om deze stad zelf te bezoeken! Hij staat bij ons op de bucketlist, bij jou ook?

Beeld: Ellis Aten

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk