Zoekresultaten

De favoriete stad van... Marjolein

De favoriete stad van... Marjolein

Wat is jouw favoriete stad? Een vraag die voor veel reizigers moeilijk te beantwoorden is... Toch stelden wij deze vraag aan Marjolein Linstra van Your Travel Guide. Lees snel verder en ontdek de leukste tips voor een stedentrip naar Berlijn! 

Wie ben je, wat is jouw favoriete stad en hoe vaak ben je er al geweest?
''Mijn naam is Marjolein en ik blog inmiddels een jaar op Your Travel Guide. Ik ben geboren en getogen in het hoge noorden van Nederland en woon inmiddels al acht jaar in de stad Groningen. Naast Groningen en New York is Berlijn een van mijn favoriete steden. Ik ben er ondertussen twee keer geweest en heb vooral vorig jaar, toen ik alleen reisde, een hele goede indruk gekregen van de stad.'' 
Beeld: Marjolein Linstra
Waarom Berlijn? Wat maakt de stad uniek volgens jou?
''Na mijn eerste bezoek was ik niet direct overtuigd van de stad. Ik keek er destijds, toen was ik nog geen reisblogger, met andere ogen naar. Sinds ik vorig jaar augustus weer naar Berlijn ben geweest, staat de stad toch wel tussen mijn favoriete steden. Er hangt een bepaalde vibe in de stad, heerlijk relaxt en een beetje alternatief; zo’n gevoel van alles kan in deze stad. Veel plekken waar ik geweest ben zijn wat alternatiever en die tref je in Nederland niet zo snel aan. Soms is het gewoon het gevoel dat een stad je geeft, waardoor je je er thuis voelt.''  

Wat is jouw favoriete plek in de stad?
''Berlijn heeft een heleboel fijne plekken, maar als ik er een moet kiezen is het toch wel Tempelhof. Dit is zo’n plek die de sfeer van de stad goed weergeeft. Ik heb er een middag doorgebracht op een kleedje om een beetje mensen te kijken, want in de zomer gaat iedereen er picknicken of sporten. Daarnaast kon ik het ook niet laten om hier een rondje hard te lopen. Op een oud vliegveld hardlopen is toch wel een bucketlist item.''   

Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen als je in Berlijn bent?
''Ik zou dus zeker een bezoek brengen aan Tempelhof, maar ook aan Teufelsberg. Teufelsberg is een oud afluisterstation net even buiten de stad. Je ziet de contouren nog van het oude gebouw, maar inmiddels is het een creatieve broedplaats voor kunstenaars. Naast graffiti spotten is het uitzicht richting Berlijn ook prachtig om te fotograferen. In de buurt van Alexanderplatz vind je nog twee hofjes waarvan je net moet weten dat ze er zijn: Hackescher Hofe en Haus Schwarzenberg. Twee totaal verschillende hofjes, maar goed om de sfeer van de stad te proeven.''

Welk museum zou je iedereen aanraden (en waarom)? 
''Omdat het tijdens mijn bezoek heerlijk weer was, ben ik alleen maar naar het Stasi Museum geweest en bewaar ik de overige voor een volgende keer. Het Stasi museum geeft overigens wel een goede indruk van de gebeurtenissen tijdens de Koude Oorlog. De volgende keer zou ik graag naar het fotografiemuseum C/O Berlin gaan.''

Waar (en wat) moet je hebben gegeten tijdens een stedentrip in Berlijn?
''Eigenlijk is het enige antwoord natuurlijk een curryworst van Curry 36, maar er zijn zoveel leuke hotspots in Berlijn. Ga vooral buiten de deur ontbijten, want er zijn echt veel leuke plekken voor een goed ontbijt. Ik verbleef in Mitte en ging ontbijten bij Daluma, Distrikt Coffee, Superfoods & Organic Liquids. Daarnaast ben ik een enorme burgerfan en dan kan een bezoek aan Burgermeister natuurlijk niet ontbreken. Op donderdagavond is een bezoek aan de Markthalle Neun een goede optie, want dan is er Streetfood Thursday.''
Daluma in Berlijn. Beeld: Marjolein Linstra
Waar kun je het beste shoppen?
''De bekende winkelketens vind je rond Alexanderplatz en de Kurfurstendamm. De wat kleinere en authentiekere winkels vind je bijvoorbeeld in Mitte. Op de Weinbergsweg en op de Rosenthalerstrasse richting Alexaderplatz zijn wat kleinere conceptstores te vinden.''

Waar kun je het beste heen als je 's avonds op zoek bent naar een goed feestje?
''Een hele leuke plek is Klunkerkranich in Berlijn. Op het dak van een parkeergarage is een dakterras met een bar. Met een drankje genieten van het uitzicht over Berlijn tot in de late uurtjes.''
Beeld: Marjolein Linstra
Als je één tip mag geven aan een stedentripper die naar Berlijn gaat, wat zou die tip dan zijn?
''Neem cash mee. In Duitsland wordt sowieso vrij weinig gepind, dus het is altijd handig om wat contant geld bij je te hebben. Een andere tip: zowel fietsend als met het openbaar vervoer kun je de stad goed verkennen. Ik was er alleen, dus daarom koos ik voor het openbaar vervoer omdat het net iets praktischer was, maar de fiets is ook een goed vervoersmiddel in Berlijn.''

Wanneer kun je het beste naar de Berlijn reizen? 
''Ik ben in de zomer geweest en heb vijf zonovergoten dagen gehad in de stad. Ideaal om de stad te verkennen natuurlijk, maar ik denk dat ieder seizoen zijn charme heeft. In de lente zie je de stad in bloei staan tussen de tulpen en de bloesem aan de bomen. En in de herfst is de stad ook weer gehuld in prachtige kleuren.'' 

En tot slot, hoe ziet jouw perfecte dag in de stad eruit? 
''Best lastig om hier een keuze in te maken, maar ik ga voor een ontbijt bij Distrikt Coffee en ga daarna de Reichstag beklimmen om wat over de stad te weten te komen. Daarna zou ik een klein rondje Tempelhof doen. Voor de lunch ga ik naar Daluma om vervolgens naar Teufelsberg te gaan. Mocht ik wat tijd over hebben, dan ga ik nog even street art bekijken in de stad. Een burger van Burgemeister opeten langs de Spree is een goede optie voor avondeten en als afsluiter zou ik naar Klunkerkranich gaan.''
Haus Schwarzenberg. Beeld: Marjolein Linstra
Door de verhalen van Marjolein krijgen wij spontaan zin om op stedentrip te gaan! Wil je graag meer lezen over Berlijn? Bekijk dan onze stadsgids.

Beeld: Marjolein Linstra.

Laat een reactie achter