Zoekresultaten

Vakantie Dilemma’s: Bonnie

Vakantie Dilemma’s: Bonnie

Het is weer vrijdag, tijd voor een nieuwe Vakantie Dilemma's! Dit keer is het de beurt aan Bonnie. 

Op One Hand in my Pocket lees je de vrolijke verhalen van Bonnie Dubois uit Haarlem. In het dagelijks leven is zij werkzaam als “beeldvoerder” bij een ministerie. Daarnaast is ze druk met bloggen, vloggen en het bijhouden van haar social media kanalen. O ja, Bonnie is moeder van puberdochter Mia.
Beeld: Bonnie Dubois 
Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?  
''Hoewel ik dol ben op de koude wintermaanden zal ik een stedentrip eerder maken in de zomer. Er valt toch echt meer te zien en te beleven als de zon schijnt, dan dat het met bakken uit de lucht komt. Maar stel dat ik zou mogen kiezen, dan wel in het voor- of najaar.''

Binnen of buiten Europa?   
''Voor mij valt er nog genoeg te ontdekken binnen Europa. Zo wil ik graag nog eens naar Kroatië en veel meer zien van Griekenland, Spanje en Italië. En naar landen als Schotland, Noorwegen en Zweden ga ik sowieso minimaal 1 keer per jaar. Dus ja, dan is het ook snel al druk zat.''
 
Altijd met dezelfde persoon op reis of altijd alleen op reis moeten?  

''Oeh, lastige vraag. Ik heb geen partner maar zou me kunnen voorstellen dat als ik die wel had gehad en hij was net zo reislustig als ik, dat ik best altijd met hem op reis zou willen. Voor nu geef ik de voorkeur aan een mix van alleen-reizen, met mijn dochter op vakantie gaan en citytrips maken met vriendinnen.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Alles ter plaatse uitzoeken! Lekker veel aan het toeval overlaten en ter plaatse bekijken wat mooie plekken zijn.''
 Beeld: Bonnie Dubois
Foto’s of video’s maken tijdens een stedentrip?
''Hier kan ik geen eenduidig antwoord op geven. Tegenwoordig loopt dat ook zo in elkaar over. Denk bijvoorbeeld aan de instastories. Als je een gifje toevoegt aan je foto heb je al een video. Ik maak dus én foto’s én video’s. De ene keer portrait en de andere keer landscape.''

Luxe of budget accommodatie?
''Na wat “aanvaringen” met kakkerlakken, ander ongedierte en camping aso’s ben ik geneigd voor luxe te kiezen. Maar aan de andere kant. Een tentje middenin de natuur in Zweden of Noorwegen, met een lekker kampvuurtje…''
 
Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode?
''Comfortabele wandelschoenen. Maar uiteraard wel exemplaren die volgens de laatste mode zijn. Fijne sneakers, Timberlands, dat werk.''

Ga je liever naar een rooftop bar of een terrasje op het plein?
''Rooftop bars vind ik altijd erg leuk. Vooral de exemplaren die je de laatste tijd steeds vaker ziet: op de daken van parkeergarages. In Hannover en Lissabon heb ik leuke gezien. En naast een lekker drankje, is het ook vaak genieten van het mooie uitzicht over de stad.''
 
Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?

''Een echte lievelingsstad heb ik niet. Hoewel ik naar Parijs echt heimwee kan hebben. Maar ik zou er toch eerder voor kiezen om telkens weer nieuwe steden te ontdekken dan altijd maar teruggaan naar het oude en vertrouwde.''

Wil jij ook een keer Vakantie Dilemma’s voorgeschoteld krijgen? Stuur dan een mailtje!

Beeld: Bonnie Dubois

Laat een reactie achter