0
Vakantie Dilemma’s: Lisette

Vakantie Dilemma’s: Lisette

Vakantie Dilemma’s: Lisette

Het is weer tijd voor een portie lastige Vakantie Dilemma's. Deze week is het de beurt aan reisblogger Lisette! 

Lisette van Beek heeft in 2017 haar baan opgezegd om van haar blog Travellust een fulltime business te maken. Momenteel heeft ze geen vaste woon- of verblijfsplaats in Nederland, maar reist ze de wereld over op zoek naar de mooiste plekken en interessante content. Op haar blog en op social media deelt ze handige tips en inspiratie over bestemmingen wereldwijd.
 
Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter
''Een stedentrip in de sneeuw is een sprookje, maar helaas is de realiteit in 99% van de gevallen anders. Eerlijk is eerlijk, sommige steden zijn nou eenmaal een grauwe bedoeling als het weer slecht is. Ik bezocht Parijs, New York en Berlijn bij een temperatuur van rond de 30 graden en had de tijd van mijn leven. Stadstranden, openluchtbioscopen, picknicken en urenlang brunchen in de schaduw op het terras: heerlijk!''
 
Binnen of buiten Europa? 
''Voor een lange reis ga ik het liefst naar andere continenten, maar wat betreft een stedentrip kies ik vaak voor Europa. Europa barst van de geweldige steden en de korte afstand is perfect voor een weekendbreak. Boedapest, Lissabon, Valencia, Stockholm, Istanbul… er is zoveel keus en stuk voor stuk zijn het geweldige steden! Toch is er buiten Europa ook veel moois te ontdekken. Natuurlijk New York, maar ook Tel Aviv, Marrakech en Hong Kong.''
 
Barcelona of Rome?
''Ik schaam me een beetje voor het feit dat ik nog nooit in Barcelona ben geweest en het lijkt me een superleuke stad, maar als ik nu op het vliegtuig mocht stappen naar één van deze twee steden, dan zou ik absoluut weer voor Rome gaan. De pleinen, fonteinen, het eten en de taal; Rome is in mijn ogen niet te overtreffen. Italië is dan ook een van mijn lievelingslanden.''
 
Bangkok of New York?
''Daar heb je precies mijn twee favoriete steden te pakken en het is een horror om tussen deze twee te moeten kiezen. Thailand voelt als een tweede thuis. Ik heb daar maandenlang gezeten als digital nomad en ik ben ondertussen negen keer in Bangkok geweest. De chaos in die stad is verslavend en o zo leuk. In New York was ik slechts negen dagen, maar ik was op slag verliefd. Wat een geweldige stad! In een hippe wijk als Williamsburg of de Lower East Side zou ik absoluut kunnen wonen. Als ik écht moest kiezen, dan kies ik nu voor New York. Sinds mijn eerste bezoek wil ik zo graag terug en er valt nou eenmaal enorm veel te zien en te beleven.''
 
Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?

''Ik vind voorpret heel leuk, dus voorafgaand aan een reis zoek ik van alles uit. Wat zijn de mooiste plekken, welke wijken zijn upcoming, enzovoorts. Ook voor mijn blog is research een must. En ja, als mijn tijd op die bestemming beperkt is, wil het ook nog wel zo zijn dat ik van te voren een globaal schema maak. Toch laat ik me ook graag ter plekke verrassen en wijk ik vaker wel dan niet van een planning af. Omdat ik graag langzaam reis en lang op een bestemming blijf, is dat ook goed te doen. Duurt een reis bijvoorbeeld langer dan twee weken, dan is er ter plekke nog genoeg tijd om alles uit te zoeken en hotels op de bonnefooi te boeken. Ik denk dat het dus een beetje van beiden is.''
 
Nooit meer vliegen of nooit meer met de trein?
''Nooit meer vliegen! Hoewel ik minstens één keer per maand in het vliegtuig zit, heb ik enorme vliegangst. Ik zit altijd met klamme handen in mijn stoel en in gedachten doe ik duizend vreugdedansjes als ik eenmaal veilig ben geland. In een ideale wereld doe ik het liefst alles per boot en trein. Reizen met de trein is ontspannend en de perfecte manier om veel van het landschap te zien.''
 
Luxe of budget accommodatie?
''Als ik moet kiezen, dan ga ik voor luxe. Maar in de realiteit heb ik er toch vaak het geld niet voor over om in een luxe accommodatie te slapen. Vooral als je voor het grootste deel van de dag buiten de deur bent! Wel ben ik altijd op zoek naar unieke accommodaties die net dat beetje extra geven, welk budget dan ook. Een dakterras met gaaf uitzicht, een mooi interieur of unieke details: zulke zaken kunnen mijn reis echt dat beetje extra geven.''

Bezoek je de highlights of liever de onbekende plekjes?
''Natuurlijk vind ik het een must om de populaire plekken van een bestemming te bezoeken. Ze zijn niet voor niets bekend en ook voor mijn blog is het goed de highlights gezien te hebben. Maar ik heb een hekel aan massatoerisme, lange wachtrijen en honderden toeristen die de perfecte selfie willen maken bij dat ene bekende gebouw. Daarom merk ik achteraf vaak dat het bezoeken van onbekende plekken, zoals een lokale markt of een verborgen café, mijn reis écht gemaakt hebben. Een mix is dus perfect!''
 
Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?

''Ik ben fan van beide, maar vroeg uit de veren komt het vaakst voor. Ik zet het liefst mijn wekker om zo veel mogelijk uit de dag te halen. Ook vind ik het heel leuk om bij een fijn zaakje uitgebreid te ontbijten, om zo vol energie de dag te beginnen. Vervolgens duik ik meestal redelijk vroeg mijn bed in, omdat een dag citytrippen altijd meer energie kost dan dat ik zou willen. Toch probeer ik tijdens een stedentrip wel minstens één keer het nachtleven van die stad te ontdekken. Zo is stappen in Lissabon, Tel Aviv en Boedapest echt een aanrader!''
 
Ga je liever naar een rooftop bar of een terrasje op het plein?
''Hoewel de uitzichten vanuit een rooftopbar vaak onvergetelijk mooi zijn, pak ik liever een terrasje op het plein. Ik vind het altijd jammer dat de prijs-kwaliteitverhouding van het eten en drinken in zo’n rooftop bar vaak te wensen over laat en ook vind ik een dress code zo overdreven. Kom op zeg, het is 2018.''

Wil je meer weten over Lisette? Ga dan naar haar blog Travellust! Ook kun je haar avonturen volgen via InstagramLijkt het jou leuk om jouw keuzes terug te vinden op onze blog? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Beeld: Lisette van Beek

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk