0
Vakantie Dilemma’s: Manouk

Vakantie Dilemma’s: Manouk

Vakantie Dilemma’s: Manouk

Het is vrijdag dus dat betekent weer een nieuw interview op CityZapper. En deze week hebben we weer een portie lastige Vakantie Dilemma's voor jullie! Lees hier de antwoorden van reisblogger Manouk! 

Manouk is 28 jaar oud en werkt in het dagelijks leven in het theater. Niet op het podium, want dat is niks voor haar, maar achter de schermen. Daarnaast runt ze de reisblog Groetjes uit Verweggistan, waar ze over cultureel en actief reizen schrijft. Manouk bezoekt graag steden, zowel in Nederland als daarbuiten, en daar focust ze zich (als historicus) op geschiedenis, stadswandelingen, musea en theater. Daarnaast maakt ze graag lange kampeerreizen in Europa, afwisselend met actieve backpackreizen buiten Europa.

Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
''In de zomer! Ik houd erg van zon. Kou is niks voor mij, ik heb het ook vaak koud. In de winter kruip ik het liefst onder een dekentje op de bank. Dus als we in de winter weggaan zoeken we de zon op, of we wandelen van warme chocolademelk naar taartje naar lunch. Dus zeker weten de zomer.''

Binnen of buiten Europa? 
''Het liefst allebei. Als ik moet kiezen dan ga ik voor Europa. Ons continent heeft zoveel moois te bieden en nog veel te weinig mensen maken daar gebruik van. Wij gaan in de zomer graag vier weken op pad met de auto en tent om mooie plekken te ontdekken. We hebben nog lang niet alles in Europa kunnen zien. Maar ik vind backpacken ook erg leuk. Zo vind ik Zuid-Amerika prachtig en zou ik graag meer willen zien, maar heb ik ook mijn hart verloren aan Kaapverdië.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Ik doe altijd een combinatie. Ik houd ervan te plannen en vind dit ook onderdeel van het reizen. Maar uitstippelen betekent niet altijd boeken. Ik boek alleen dingen die anders misschien niet meer kunnen. Maar vaak maken we een plan en gaan we dan op pad. Dit plan kunnen we compleet omgooien, bijvoorbeeld als het ineens regent. Zo sloegen we in Zuid-Amerika een deel van onze route via Chili over vanwege heftige sneeuwval, maar daarvoor in de plaats vonden we een waanzinnige jungletour die één van de hoogtepunten van onze reis werd. Ik houd dus van plannen, maar zorg altijd voor genoeg ruimte voor spontane ideeën.''

Met familie of vrienden op stedentrip?
''Het liefst reis ik met mijn vriend, want wij zijn een goede reismatch. Hij vindt veel prima en tegenwoordig heeft hij er steeds meer plezier in ook dingen uit te zoeken. Daarnaast reis ik ook elk jaar wel een keer met mijn zusje, wat ik ook altijd erg leuk vind. Dus meestal met familie. Ik vind het ook leuk om met vrienden op pad te gaan, maar dat is meer voor de gezelligheid. Ik kom dan minder toe aan dingen bezoeken, wat ik zelf toch het leukst vind.''

Luxe of budget accommodatie?
''De vraag is of ik het zelf moet betalen, haha. Ik zou het liefst natuurlijk voor luxe gaan. Maar meestal gaan we wat meer richting budget, want ik geef liever geld uit aan een toffe activiteit of spaar het voor een volgende mooie reis. We zoeken dus vaak een combinatie: een prima hotel met goede prijs-kwaliteit verhouding.''

Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode
''Comfortabel, 100 procent. Ik loop ook rustig met een jurkje en wandelschoenen, dat maakt me echt niets uit. Onze laatste reis twijfelde ik welk paar schoenen ik mee zou nemen naast mijn wandelschoenen. Mijn vriend suggereerde mijn paarse gympen. Toen ik vroeg of dat dan wel overal bij zou passen, reageerde hij met: 'Alsof jij ooit iets draagt wat matcht'. Dat zegt denk ik genoeg?''

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Ik ben niet zo van het feesten, dus hier kies ik zeker voor vroeg uit de veren. Ik moet zeggen dat ik echt een avondmens ben, maar na een hele dag op pad ben je ook gewoon moe. En bijvoorbeeld op de camping, als het donker gaat worden is het vaak ook kouder. Vroeg naar bed is dan al snel een logische keuze, dus vroeg opstaan ook.''

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers
''Geen twijfel mogelijk: een oud historisch stadscentrum. Met mijn studie Geschiedenis is dit ook de enige optie natuurlijk. Ik houd van verhalen, om te weten wat er is gebeurd en sowieso vind ik oude architectuur vaak een stuk mooier dan moderne wolkenkrabbers. Maar échte wolkenkrabbers heb ik nooit gezien, dus wie weet ben ik na een bezoekje aan New York ineens helemaal om...''

Snel wat street food eten of uitgebreid tafelen in een leuk restaurant?
''Eten doen we graag op reis. In wat goedkopere landen gaan we gerust elke dag uit eten. Ik kies dus voor uitgebreid tafelen, omdat dat gezelliger is. Ook heb je dan even rust en kun je even zitten. Maar dingen proberen vind ik ook leuk, dus ik heb zeker niets tegen street food. Zo hebben we op een markt in Peru heerlijke ceviche gegeten voor een paar euro en dan heb je ook nog eens een leuke beleving.''

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
''Lastig! Ik zou dan denk ik toch kiezen voor nooit meer naar mijn lievelingsstad... Maar dat zou mijn hart wel breken. Ik heb tijdens mijn studie een halfjaar in Sevilla gewoond en dat is wel echt mijn lievelingsstad geworden. Ik ben er tussendoor regelmatig geweest en zou nog talloze keren terug kunnen gaan. Maar anderzijds heb ik er écht heel veel gezien, dus dan zou ik toch liever iets nieuws ontdekken. Maar wel lastig om te kiezen!''

Wil je ook Vakantie Dilemma's voorgeschoteld krijgen? Dat kan! Stuur mij een mailtje en wie weet staan jouw antwoorden binnenkort op onze blog!

Beeld: Manouk

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk