0
Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Claudia

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Claudia

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Claudia

Hi, Claudia hier! Sinds een paar weken ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van de Trade Relations van CityZapper. Dit doe ik vanuit ons kantoor met prachtig uitzicht over de Houthavens in Amsterdam en vanuit mijn appartement in Delft waar ik woon. Dat ik van reizen houd, is al te zien aan de foto’s in dit artikel, maar om mij nog iets beter te leren kennen, heeft mijn collega Madge mij wat pittige dilemma’s voorgelegd. En dat is best lastig voor iemand die niet zo goed kan kiezen. Let’s do this!Waarom ben je hier begonnen met werken?
"Mijn tante vond een vacature van ZapperPR en die was ervan overtuigd dat ik hier perfect bij aansloot en ze had gelijk, want vanaf het moment dat ik de vacature las, wist ik: Hier wil ik werken! In mijn baan als Trade Relations krijg ik de kans om relaties op te bouwen binnen de travel trade, kan ik mijn creativiteit kwijt op het gebied van new business development en mag ik mij meer verdiepen in de wereld van PR, marketing & communicatie. Daarnaast kan ik in deze baan mijn passie voor reizen kwijt en dat alles op het kantoor met het mooiste uitzicht van Amsterdam! Lucky me!"

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
"Mij maak je het gelukkigst op de ski’s! Tot nu toe ben ik nog iedere winter minimaal één keer in Oostenrijk te vinden, maar ik hoop dat ik door mijn werk bij ZapperPR ook andere mooie wintersportbestemmingen mag gaan ontdekken."

Waar ging je eerste stedentrip naartoe?
"Mijn eerste stedentrip ging naar Barcelona samen met mijn moeder net nadat ik klaar was met mijn eindexamens. Tijdens deze trip kreeg ik te horen dat ik was aangenomen op de Hotel Management School in Maastricht. Toen wist ik nog niet dat die studie mij zoveel mooie kansen zou geven om naar het buitenland te gaan. Van de 4 jaar studeren heb ik maar liefst 1,5 jaar in het buitenland gespendeerd. Ervaringen die ik voor geen goud had willen missen!"

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?
"Na mijn eind stage in Maleisië ben ik samen met mijn vriend op reis gegaan naar Sri Lanka & de Malediven. In Sri Lanka verbleven we vaak bij lokale families in de zogeheten “homestays”. Deze mensen waren altijd zo ontzettend blij dat we er waren aangezien zij net daarvoor de aanslagen op de kerken hadden meegemaakt tijdens Pasen. Veel toeristen lieten hun vakantie daardoor afweten en dat terwijl Sri Lanka net was uitgeroepen als reisbestemming van 2019. Die dankbaarheid en het warme ontvangst zal ik nooit vergeten en hebben deze reis heel bijzonder gemaakt. De Malediven is natuurlijk echt een paradijs en hoeft niet persé heel duur te zijn. Ook hier verbleven we bij locals op een lokaal eiland genaamd Maafushi, vanuit hier konden we alle bijzondere excursies doen met als hoogtepunt: Zwemmen met haaien!"Wat is je lievelingsbestemming voor een stedentrip?
"Dat is zonder twijfel Wenen! Vaak zien mensen Wenen als een klassieke en soms wat saaie stad. Maar Wenen is zoveel meer dan dat. Ja, het is klassiek en heeft mooie oude gebouwen, maar je kunt er ook geweldig uitgaan en de stad heeft de meest gave rooftop bars die ik ooit heb gezien (Zoek maar op: Das LOFT Vienna)."

Welke drie steden staan bovenaan op je bucketlist?
"1. Reykjavik 2. Poznań 3. Tokio"

Nu is het tijd voor een aantal lastige vakantiedilemma’s!

Stedentrip binnen of buiten Europa?
"Binnen Europa! Door corona ben ik zelfs steden in Nederland meer gaan waarderen. Mijn laatste stedentrip was naar Alkmaar en dit was verrassend leuk. We sliepen in een oude gevangenis genaamd “The Fallon”, heel bijzonder."

Je hele reis van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
"Mijn reis begint van te voren al als ik via verschillende blogs, Instagram & Pinterest opzoek ga naar de verborgen parels van een bestemming. Ik ben zelfs in staat om locals via social media te benaderen en hen om hun ultieme tip te vragen. Alleen zo kom je op de meest bijzondere plekjes. Al hou ik er ook wel van om spontaan die bijzondere plekken te ontdekken. Dus dit dilemma heeft het toch wel echt allebei!"

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
"Dan toch nooit meer naar mijn lievelingsstad. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om nooit meer een nieuwe stad te ontdekken er is nog zoveel moois te zien!"

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om een stad te ontdekken?
"Hm ik vind beide wel echt z’n voordelen hebben. Het ligt er een beetje aan hoe lang ik in een stad verblijf. Als ik maar een paar dagen in een stad ben dan wil ik wel alles eruit halen wat erin zit. Dus ik denk dat ik gewoon lekker van het nachtleven geniet tot een zekere tijd en dan alsnog vroeg de wekker zet. Het is alleen wel echt zonde om tijdens een citytrip van 2 dagen, 1 dag kapot te zijn van een avond stappen. Dus als ik toch moet kiezen dan ga ik vroeg uit de veren!"

Nooit meer wintersport of zomervakantie?
"Dit is wel echt een hele lastige vraag. Dan ga ik toch voor nooit meer zomervakantie. Maar dan wel met het idee in m’n achterhoofd dat je op een gletsjer in de zomer nog kunt skiën en dat is best of both worlds: Skiën op de berg en in het dal kan het makkelijk 30°C worden."Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers
"Oud historisch stadscentrum! Niets leukers in een stad dan lekker door van die oude straatjes te verdwalen."

Luxe of budget accommodatie?
Als student neigde ik altijd wel naar een iets goedkopere accommodatie zodat je meer geld overhoudt voor andere leuke dingen. Maar nu ik een full-time baan bij Zapper heb bemachtigd, denk ik dat ik vanaf heden wel iets meer ga uitpakken tijdens een trip ;-)

Nieuwsgierig naar mijn collega's? Lees hier de interviews met Bianca en Madge

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk