0
Meet the Team: Vakantie Dilemma met Maaike

Meet the Team: Vakantie Dilemma met Maaike

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Maaike

Hi allemaal! Mijn naam is Maaike, 21 jaar oud en ik loop sinds kort stage bij CityZapper. Ik woon in het prachtige Leiden en studeer momenteel in Haarlem. Mijn grootste hobby is reizen en nieuwe plekken ontdekken. Aan de hand van een aantal vragen en lastige vakantie dilemma’s leren jullie mij beter kennen.

Waarom heb je gekozen om hier stage te lopen?
"Ik zit momenteel in mijn derde studiejaar van de opleiding Tourism Management. In dit jaar heb de kans om 20 weken stage te gaan lopen bij een bedrijf in de toerismebranche. Mijn interesse voor een stage ligt vooral bij de marketing. Ik ben toen uiteindelijk terecht gekomen op de stagevacature van CityZapper, waar ik meteen erg enthousiast over werd. De verschillende taken zoals het bijhouden van de social media en het schrijven van artikelen sprak mij gelijk aan." 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
"In mijn vrije tijd vind ik het ontspannend om een leuke serie of film te kijken. Daarnaast ben ik ook graag met vrienden om gezellig bij te praten met een lekker drankje en hapje."
Lanzarote

Wat is jouw mooiste reis die je tot nu toe hebt gemaakt?
"In de zomervakantie van 2017 ben ik samen met mijn familie naar Jamaica geweest, dit was zeker mijn mooiste reis. Wij zijn samen met een lokale gids bijzondere plekken gaan bezoeken, zoals de koffieplantages, het museum van Bob Marley, de watervallen en ook hebben wij de hoofdstad Kingston bezocht. De mensen zijn supervriendelijk en zou dan ook graag nog eens terug willen!"

Wat is jouw favoriete stad?
"Het is moeilijk om er een te kiezen maar ik denk Malaga. Ik ben hier nu twee keer geweest en vond het een mooie stad. Naast dat er veel bezienswaardigheden zijn kan je ook van de zon genieten aan het strand." 

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
"Er staat op dit moment nog niks concreets op de planning maar ik zou na het afronden van mijn studie heel graag naar Australië willen." 
Bled Ljubljana

Welke drie steden staan bovenaan je bucketlist en waarom?
"Vind ik een lastige vraag, ik wil nog zoveel zien! Maar als ik een top 3 moet maken zou dat New York, Dubai en Tromsø zijn. Ik wil graag naar New York om de bijzondere stad met de hoge gebouwen te ontdekken. Dubai, omdat het een hele andere cultuur heeft en je daar je ogen uit kan kijken. Ook wil ik graag een bezoekje brengen aan Tromsø in Noorwegen, daar kan je namelijk het Noorderlicht bewonderen."

Nu is het tijd voor een aantal lastige vakantie dilemma’s.

Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
"Ik houd erg van de zomer en zou dan ook sneller een stedentrip maken wanneer het een beetje lekker weer is. Van mij hoeft het alleen geen 30 graden te zijn wanneer ik de stad wil verkennen." 

Binnen of buiten Europa?
"Zeker buiten Europa! Ik vind de steden in Europa ook erg leuk, maar daar buiten is het toch net anders. De cultuur is vaak erg verschillend en dat maakt het extra interessant." 

Met familie of vrienden op stedentrip?
"Dit vind ik een lastige keuze, maar ik zou liever met mijn vrienden op stedentrip gaan. Mijn interesses komen namelijk meer overeen met mijn vrienden, waardoor ik de dingen kan bezoeken die ik ook wil zien." 

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om een bestemming te ontdekken?
"Ik ga wel liever vroeg uit de veren om de stad te ontdekken. Mocht ik voor meerdere dagen op een bestemming zijn, dan zou ik het ook leuk vinden om te genieten van het nachtleven." 
Gran Canaria

Alles tot de punten vooraf uitstippelen of op de bonnefooi?
"Ondanks dat ik het fijn vind om vooraf dingen te plannen, vind ik het veel leuker om alles op de bestemming uit te zoeken. Wanneer je door een stad loopt ontdek je ook de ‘onbekende’ plekjes. Dit zijn ook vaak de plekken waar ik graag naar toe ga."

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?
"Ik vind beide leuk, maar als ik zou moeten kiezen ga ik eerder voor een oud historisch stadscentrum. Dit heeft namelijk veel meer te bieden dan de torenhoge wolkenkrabbers. Alhoewel het natuurlijk wel erg gaaf is om te zien." 

Uitrusten op het terras of loungen bij een rooftopbar?
"Loungen bij een rooftopbar! Wanneer je lekker aan het relaxen bent kan je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht over de stad, wie wil dat niet?"

Een bestemming aan het strand of in de bergen?
"Liever een bestemming aan het strand. Ik vind het heerlijk om aan het strand te liggen, dus mocht ik dan nog een paar uurtjes over hebben ben ik daar zeker te vinden!"

 

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk