0
De favoriete stad van... Jessica | CityZapper

De favoriete stad van... Jessica | CityZapper

De favoriete stad van... Jessica

Wat is jouw favoriete stad? Een vraag die voor veel reizigers moeilijk te beantwoorden is... Ook de redactie van CityZapper heeft er moeite mee! Toch trokken wij de stoute schoenen aan en stelden de vraag aan Jessica Lokker van Corners of the World. Lees snel meer over haar all time favorite: Madrid.

Hoi! Kun je jezelf voorstellen aan de lezers?
"Hallo! Ik ben Jessica Lokker, 24 jaar oud en ik woon in het Brabantse Vlijmen. Maar, ik ben eigenlijk meer in het buitenland! Voor mijn blog schrijf ik over reizen, daarnaast werk ik als freelancer voor diverse reisorganisaties en websites. Ik ben een digital nomad."
Wat is jouw favoriete stad?
"Dat is toch wel Madrid, daar ben ik nu twee keer een week lang geweest. Ik ben sowieso helemaal fan van Spanje, ik ga bijna ieder jaar naar Spanje op vakantie, heerlijk! Voor mijn gevoel is Madrid een authentieke Spaanse stad. Je wordt op straat in het Spaans aangesproken en de algehele sfeer is niet mega erg gefocust op toeristen. Dat vind ik bijzonder, aangezien Madrid wel de hoofdstad is van Spanje. Bij steden als Valencia en Barcelona, wat overigens ook supertoffe steden zijn, vind ik de sfeer veel internationaler. Als ik zou mogen kiezen waar ik zou willen wonen ter wereld, dan zou het Madrid zijn. Het enige wat ik nog zou missen, is de zee. Ik houd echt van het strand, haha!"
Wat maakt de stad zo bijzonder voor jou?
"In Madrid kun je in je eentje rondlopen en het gevoel hebben dat je anoniem bent. Dat is fijn. Tegelijkertijd kun je in je eentje op een bankje gaan zitten, en in gesprek raken met een groep Madrilenen. Ik vind het echt een fascinerende stad. Het is jammer dat Madrid vaak minder populair is voor stedentrips, als je de stad vergelijkt met andere Europese hoofdsteden. Maar dat maakt Madrid misschien ook wel weer uniek. De stad is natuurlijk ook internationaal door de expats, maar toch krijg je het gevoel dat je écht in Spanje bent als je door de straten loopt."

Hoe ziet een ideale dag in Madrid eruit voor jou?
"Ik zou mijn dag beginnen met een lekker ontbijtje in de wijk Lavapiés. Daar heb je onwijs veel leuke, schattige koffietentjes. Als het lekker weer is zou ik daarna richting Parque del Retiro gaan. Dat park is supergroot en er gebeurt altijd wel iets leuks. Rond de middag zou ik ergens naar binnen gaan om af te koelen van de zon. Museo Nacional del Prado vind ik echt geweldig, maar ook de Almudena Kathedraal is bijzonder. Daar heb je veel pop-art kunst, met felle kleuren. Daarna zou ik weer een koffie drinken en wat eten in de wijk La Latina. Om de dag af te sluiten zou ik naar Plaza Mayor of Puerta del Sol gaan. Dat zijn twee grote pleinen waar veel straatmuzikanten zijn en altijd een gezellige sfeer hangt."
Waar kun je het beste shoppen in Madrid?
"De Gran Via is dé shopstraat in Madrid. Hier zitten de grote winkelketens zoals de Primark, H&M en Zara. Maar zoek je meer naar unieke winkels? Ga dan richting Lavapiés of Malasaña. In deze wijken vind je veel kleine winkeltjes met originele kleding en cadeaus."

Waar kun je het beste eten in de stad?
"Voor de echte Spaanse keuken kun je terecht bij Amargo Place To Be in de wijk Malasaña. Veel Madrilenen komen hier eten, dus houd er rekening mee dat je even moet wachten voor er een tafeltje vrij is. Maar het eten is daar heerlijk! The Passenger is een bijzonder café in Malasaña om te bezoeken, omdat het hier voelt alsof je in een oude trein zit. De bankstellen en de inrichting zijn geweldig en op de muur worden landschappen van verschillende treinreizen geprojecteerd. Bij Rosa Negra in de wijk Las Letras kun je heerlijk én betaalbaar Mexicaans eten. Ook voor wie de avond wilt starten met een betaalbare cocktail is hier op de juiste plek. Daarnaast kun je  veel tapas proeven bij Mercado de San Miguel (vlak bij Plaza Mayor), maar in de nabijgelegen wijk La Latina vind je onwijs veel leuke tapasrestaurants waar je vaak voor hetzelfde geld veel meer krijgt."

Wat is jouw favoriete plekje in Madrid?
"Mijn favoriete plek in de stad is toch wel Parque del Retiro. Het park ligt heel centraal, je bent vanuit het park zo bij de Gran Via, maar tegelijkertijd kom je helemaal tot rust in het park. Je kunt hier chillen, maar ook sporten, musea bezoeken, roeien over het meertje of chillen op een terrasje. Je verveelt je niet snel in dit park!"

Als je één ultieme tip mag geven voor de stad, wat zou dat dan zijn?
"Dat je voor Madrid geen metrokaart nodig hebt. De meeste Europese hoofdsteden verken ik per metro, zo kom je overal immers het snelst! Maar Madrid is makkelijk te voet te ontdekken, dat is ook veel leuker! Daarnaast zou ik zeker aanraden om churros te gaan eten bij Chocolateria San Ginés. Dat is wat mij betreft de beste plek om churros met chocolade te proeven. Ze zijn 24 uur per dag open, dus je kunt er naartoe wanneer je wilt!"
Last but not least: beschrijf de stad in drie woorden.
"Veelzijdig: iedere wijk heeft een ander karakter en een andere feeling. Fascinerend: ondanks dat het een internationale stad is, voelt het toch heel Spaans en 'eigen' aan. Mooi: ik vind het simpelweg een hele mooie stad! De stijl, de mooie gebouwen. Je kunt in Madrid rondlopen zonder doel of plan, dan kijk je alsnog je ogen uit!"

Wij hebben helemaal zin in een stedentrip naar Madrid! Jij ook? Check voor meer inspirerende reisverhalen de blog van Jessica: Corners of the World. Bekijk ook haar foto's op Instagram of video's op YouTube. Over een maand stellen wij een andere reisblogger de vraag: wat is jouw favoriete stad? Heb jij je eigen antwoord al klaar? Laat het weten in een reactie! 

Beeld: Jessica Lokker

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk