Zoekresultaten

De favoriete stad van... Kimber

De favoriete stad van... Kimber

Wat is jouw favoriete stad? Dit blijft een lastige vraag! Deze week deelt Kimber tips over haar meest geliefde plekjes in haar favoriete stad Florence.

Wie ben je, wat is jouw favoriete stad en hoe vaak ben je er al geweest? 
''Ik ben Kimber en samen met Saskia ben ik eigenaar van Reisgenie, een reisblog die dit jaar al weer 5 jaar bestaat! Naast mijn reisjes en artikelen voor Reisgenie, werk ik 3 dagen in de week op de afdeling communicatie bij de Zonnebloem. Uiteraard ben ik gek op reizen, maar daarnaast ben ik ook echt een dierenvriend en houd ik enorm van lekker eten. Ik bezocht al heel wat steden over de hele wereld en vond het ontzettend lastig om hieruit een keuze te maken. Na heel lang dubben ben ik op Florence uitgekomen als mijn favoriete stad. Ik ben er nu 2 keer geweest. De laatste keer was in april 2019.''
Beeld: Kimber
Waarom Florence? Wat maakt de stad uniek volgens jou? 
''Ik ben op Florence uitgekomen omdat deze stad alles heeft waar ik blij van wordt: ontzettend lekker en gevarieerd eten, een indrukwekkende binnenstad vol mooie gebouwen, veel mooie (kunst)musea, maar ook heel fijne, rustige buitenwijken.''

Hoe zou jij Florence in drie woorden omschrijven?
''​​​​​​Indrukwekkend, uniek en sfeervol.''
Beeld: Kimber
Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen als je in Florence bent?
''Ik kan niet anders dan de Duomo noemen natuurlijk. Absoluut één van mijn favoriete bouwwerken in heel Europa.''

Welk museum zou je iedereen aanraden? 
''De Uffizi Gallery. Een prachtig gebouw bomvol werken van alle grote oude meesters. Heel indrukwekkend en kunstliefhebbers mogen Uffizi echt niet overslaan.''
Beeld: Kimber
Waar (en wat) moet je hebben gegeten tijdens een stedentrip naar Florence? 
''Poeh, dit is een hele lastige! Ik schreef een heel artikel over eten in Florence en eigenlijk zijn alle zaakjes die hierin staan een must. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor Il Barrino. Als je hotel in het centrum gevestigd is moet je er een stukje voor lopen, maar ik beloof je dat het de moeite waard is. Authentiek Italiaans eten op perfecte wijze bereidt. Genieten.''

Waar kun je het beste heen als je 's avonds op zoek bent naar een goed feestje?
''Ik durf het je niet te zeggen. Zelf zit ik na een dag vol indrukken liever op het terras met een goed glas wijn dan dat ik een feestje opzoek.''

Als je één tip mag geven aan een stedentripper die naar Florence gaat, wat zou die tip dan zijn?
''Boek een accommodatie buiten het centrum. Juist buiten de toeristische binnenstad zijn zo veel leuke plekjes te vinden en de restaurants zijn er vaak van hogere kwaliteit.''
Beeld: Kimber
Hoe ziet jouw perfecte dag in de stad eruit? 
''Na mijn eerste bezoek aan Florence schreef ik een artikel met een ideale looproute voor Florence in één dag. Dit is denk ik de perfecte dag voor iedereen die voor het eerst Florence bezoekt.''

Welke stad staat op nummer 1 op jouw bucketlist en waarom?
''New York denk ik. Eigenlijk iedereen die ooit in New York geweest is, is er zo lyrisch over waardoor ik er ook heel graag naartoe wil. Verder staat Marrakech, en eigenlijk heel Marokko, torenhoog op mijn bucketlist.''

Beeld: Kimber - Reisgenie

Laat een reactie achter