Zoekresultaten

De favoriete stad van... Stéphanie | CityZapper

De favoriete stad van... Stéphanie

Zit je al weken te dubben, maar kan je maar niet beslissen welke stad de bestemming voor je volgende stedentrip wordt? Op de redactie blijven we dit ook erg lastig vinden! Daarom vroegen we aan reisblogger Stephanie Versteeg van Expeditie Aardbol, wat haar ultieme favoriete stad is. 

Hi! Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 
''Hoi! Mijn naam is Stéphanie, ik ben 28 jaar oud en ik woon in Utrecht. In het dagelijks leven ben ik freelance redacteur en tekstschrijver binnen de toeristische sector. In mijn vrije tijd reis ik zoveel mogelijk de wereld rond. Mijn mooiste verhalen en foto’s bundel ik op mijn eigen reisblog, Expeditie Aardbol. Eigenlijk ben ik de hele dag bezig met reizen en schrijven, en dat is de beste combinatie die er is.''
Stephanie in Parijs. Beeld: Stephanie Versteeg
Wat is jouw favoriete stad en waarom? 
''Het klinkt misschien cliché, maar mijn favoriete stad is Parijs. De Franse hoofdstad is de eerste grote stad die ik in mijn leven heb bezocht, en ik blijf er graag komen. De eerste keer dat ik er kwam was op mijn vijftiende in 2003, de laatste keer was afgelopen november. Ik kan er de vinger niet precies op leggen, maar in Parijs zou ik kunnen wonen.''

Wat zijn jouw drie favoriete plekjes in Parijs?
''De kassen in Jardin des Plantes zijn een geweldige plek om aan de drukte te ontsnappen. Hier wandel je tussen de exotische planten en waan je je even in de tropen. Centre Pompidou is wat mij betreft het leukste kunstmuseum van Parijs, hier kun je echt uren doorbrengen. Daarnaast kom ik tijdens elk bezoek aan Parijs wel een keer in Chinatown. Ik ben gek op de Aziatische keuken, en hier kun je voor een klein prijsje uitstekend eten.''
Gebouw in Parijs. Beeld: Stephanie Versteeg
Waar (en wat) moet je hebben gegeten tijdens een stedentrip in Parijs?  
''Ik ben geen zoetekauw, dus macarons en eclairs sla ik graag over. Ik vind het leuker om te snuffelen in de vele speciaalzaken in Quartier Latin of lekker uitgebreid te dineren in Le Marais. Daar vind je zowel hippe restaurants als kleine authentieke eetcafeetjes waar ze het menu elke dag met de hand op een krijtbord schrijven. Een echte aanrader is om te lunchen in Palais de Tokyo en je moet ook zeker Marokkaanse muntthee gaan drinken in de moskee bij Jardin des Plantes.''

Waar kun je het beste shoppen?
''In Le Marais! Wat mij betreft de leukste wijk van Parijs, met heel veel boetiekjes en winkels van jonge ontwerpers. Hier vind je mooie Parijse modemerken en vintagewinkels, de perfecte plek om unieke spulletjes te scoren. Twee keer per jaar (in november en mei) wordt hier ook een grote vlooienmarkt gehouden, dus goed om te onthouden als je op zoek bent naar unieke meubels en vintage design voor in huis. Le Marais is daarnaast een van de weinige plekken waar de winkels op zondag wel gewoon open zijn. Ik raad dan ook aan om het winkelen te combineren met een lekkere brunch.''

Als je één tip mag geven aan een stedentripper die naar Parijs gaat, wat zou die tip dan zijn?
''Sla de Eiffeltoren en het Louvre over, maar ga lekker dwalen door de wijkjes die minder duidelijk in je reisgids zijn aangegeven. Als je pech hebt sta je namelijk urenlang in de rij voor de standaard bezienswaardigheden, en krijg je niets van de dynamiek van de stad mee. Stap bijvoorbeeld een paar metrohaltes eerder uit of duik een zijstraatje in, wedden dat je bij toeval stuit op een mooie kerk, goede bakker of leuke boekwinkel?''
Boeken in Parijs. Beeld: Stephanie Versteeg
Wanneer kun je het beste naar de Franse hoofdstad reizen? 
''Parijs is elk seizoen mooi. Als de zon schijnt kun je boodschappen doen op de markt en picknicken in het park, in de winter kun je uren dwalen door musea en winkelcentra, of jezelf opsluiten in een leuke wijnbar. Al kan ik dat laatste ook zeker in de zomermaanden aanbevelen!''

Wil je meer weten over Stéphanie? Ga dan naar haar reisblog Expeditie Aardbol

Beeld: Stéphanie Versteeg

Laat een reactie achter