Zoekresultaten

Locals aan het woord: Naomi over Utrecht

Locals aan het woord: Naomi over Utrecht

Historische panden, grachten en hippe hotspots... Een stedentrip naar Utrecht is altijd een goed idee! Vandaag deelt local Naomi haar favoriete adresjes op de blog! 

Hoi! Kun je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je, wat doe je en hoelang woon je al in Utrecht? 
''Ik ben Naomi, 24 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Utrecht sinds twee en een half jaar. Ik ben hier naartoe verhuisd voor mijn studie. Vorig jaar heb ik mijn master Interculturele Communicatie behaald en nu ben ik werkzaam bij 'Diversiteit in Bedrijf', een project bij de Sociaal Economische Raad in Den Haag. In mijn vrije tijd dans ik, doe ik aan yoga en ga ik graag uiteten met mijn vriend of vriendinnen.''
Beeld: Naomi
Wat vind je het leukste aan wonen in Utrecht?
''Utrecht is een redelijk grote stad, maar heeft een knusse, gemoedelijke sfeer. Dat vind ik heel fijn! Daarnaast is het centraal gelegen en is het makkelijk om uitstapjes te maken naar andere steden, zonder uren onderweg te zijn. Met een half uurtje sta je in het centrum van Amsterdam. Daar ben ik dan ook regelmatig te vinden.''

Hoe zou jij de stad in drie woorden omschrijven?
''Gezellig, centraal en cultureel.''

Hoe zou je de inwoners van Utrecht omschrijven?
''Het is een beetje generaliserend om wat te zeggen over de inwoners van Utrecht, maar de mensen die ik hier heb ontmoet zijn levensgenieters met een open en vriendelijk karakter.''

Wat is jouw favoriete wijk in Utrecht? 
''Mijn favoriete wijk is de wijk waar ik zelf woon: Zuilen. Ik vind het leuk dat het hier zo divers is. In mijn straat wonen yuppen (jonge professionals), ouderen en studenten door elkaar heen. Ook mensen met verschillende afkomsten komen hier samen. De wijk is een beetje ‘upcoming’ en er komen steeds meer leuke tentjes bij. Zo is er laatst een tof filmcafé in de buurt geopend. Aan de Amsterdamsestraatweg kun je alles vinden: leuke cafétjes, restaurants, groenteboeren,supermarkten, kappers, massagesalons en nog veel meer.''
 Beeld: Naomi Luís
Welke drie bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen als je in Utrecht bent?
''De Dom, natuurlijk. Al ben ik er zelf nog niet opgeklommen. Dat staat nog steeds op mijn to-do-list. Verder is een rondvaart over de Oudegracht een leuke manier om ook wat meer over de historie van Utrecht te leren. Kasteel de Haar is echt een aanrader, maar ligt wel buiten het centrum.''

Waar vind je de beste koffie?
''Bij ’t Koffieboontje aan de Oudegracht!''

Wat zijn je drie favoriete restaurants in de stad en waarom? 
Een van mijn favorieten is Le Jardin met aangrenzende bloemenzaak. Het restaurant is prachtig ingericht met heel veel planten. Groenten zijn het uitgangspunt van de gerechten en ze serveren er zo nu en dan een mooi stukje vlees of vis bij. De combinatie van smaken is verassend. Verder vind ik Jasmijn & Ik erg leuk! Dit is een Aziatisch restaurant aan de Kanaalstraat. Het is mooi ingericht en het eten is fantastisch! Op nummer drie staat SYR, een sociaal restaurant waar Syrische vluchtelingen werken. Het concept is natuurlijk al mooi, maar het eten is ook heerlijk en de bediening is uitermate vriendelijk! Verder kan ik aanraden om een bezoekje te brengen aan de Drieharingstraat. Dat is het gezelligste straatje van Utrecht waar veel leuke restaurantjes zijn gevestigd. Vis & Meer is de beste keuze als je van vis houdt en De Kleine Parade als je het leuk vindt om kleinere gerechten te delen.''
Beeld: Naomi Luís
Wat is jouw tip voor mensen die willen shoppen in Utrecht?
''Het overdekte shopping centrum Hoog Catharijne is helemaal vernieuwd. Als je écht wil shoppen, moet je daar naartoe.''

Waar moet je zijn voor een gezellig avondje uit?
''TivoliVredenburg, het Comedy Huis of het Filmcafé. Het is maar waar je zin in hebt!''

Stel je hebt 1 dag te besteden in Utrecht, hoe zou je dag eruit zien?
''De dag beginnen met een goede kop koffie en een lekker taartje bij ’t Koffieboontje. Dan een rondvaart door de Oudegracht om te genieten van het uitzicht en wat meer te weten te komen over de stad. Daarna een lekkere lunch op het terras aan de werf bij TED’s. Zo heb je genoeg energie opgedaan om de Domtoren te beklimmen. Je kunt eventueel nog een museum bezoeken, zoals het centraal museum of museum Speelklok. ’s Avonds zou ik naar de Drieharingstraat gaan om een hapje te eten en een wijntje te drinken. Mocht je daarna nog zin hebben om iets te doen? Kijk dan naar mijn tips voor een gezellig avondje uit.''

Meer weten over het altijd gezellige Utrecht? Neem dan een kijkje in onze stadsgids, die helemaal vol staat met tips, uitjes, bezienswaardigheden en goede restaurants.

Beeld: Naomi Luís

Laat een reactie achter