Zoekresultaten

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Glenda

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Glenda

Wie onze blog op de voet volgt kent haar naam ongetwijfeld: Glenda! Als het op de content van CityZapper aankomt is Glenda degene die ervoor zorgt dat er leuke artikelen en tips op de blog en in de city guides verschijnen.  

"Hi, mijn naam is Glenda (22) en ik ben sinds 1,5 jaar werkzaam bij CityZapper. Ik ben opgegroeid in het prachtige Groningen, maar woon sinds ik hier werk samen met mijn vriend in Bussum."
Beeld: Glenda Kregel - CityZapper
Hoe is jouw carrière bij CityZapper begonnen? 
"Zo’n twee jaar geleden was ik voor mijn studie Media en Entertainment Management op zoek naar een redactiestage. De vacature van CityZapper sprak mij meteen aan, aangezien ik naast schrijven een enorme liefde voor reizen heb. Gelukkig mocht ik hier na mijn stageperiode blijven werken, waardoor ik hier nog steeds zit!"

Op welk artikel ben je het meest trots dat je tot nu toe hebt gemaakt?
"Lastig... De rubriek '24 uur in…' is mijn persoonlijke favoriet. Verder vind ik het het allerleukst om te schrijven over bestemmingen waar ik zelf ben geweest. Dus ik denk dat ik op dit moment kies voor de 24 uur in… Dubai."

Van welke stad moet er nog een stadsgids komen? En waarom deze stad?
"Nog zoveel! Het lijkt mij superleuk om CityZapper zo compleet mogelijk te maken. Als ik Instagram moet geloven is Marrakech, met haar adembenemende medina en exotische geuren en kleuren erg populair onder stedentrippers. Dus ik vind dat deze stad zeker weten een plekje op de CityZapper-lijst verdient. En als ik daar dan klaar mee ben, zou ik graag het continent Australië willen toevoegen. Genoeg te doen, dus!" 
Beeld: Glenda Kregel - CityZapper
Wat vind je het leukste aan je werk bij CityZapper? 
"Het leukste is dat je iedere dag van alles leert over interessante bestemmingen. Verder vind ik het schrijven van blogartikelen erg leuk om te doen. Maar soms is het werken in de reisbranche ook wel 'lastig', hoor. Iedere dag vliegen de meest prachtige reisfoto’s en -verhalen me om de oren, dat mijn reislust alleen maar groter wordt. Van sommige bestemmingen had ik voordat ik bij CityZapper aan de slag ging, überhaupt nog nooit van gehoord en nu kom ik regelmatig schreeuwend thuis met: "Weet je waar we ook een keer naar toe moeten?!"

Welke stad staat bovenaan jouw bucketlist?
"Tokio staat al lange tijd vér bovenaan mijn bucketlist. Zet mij hier in een willekeurig winkeltje neer en ik zal me uren vermaken met het zoeken naar gekke snacks, schattige snoepjes en aparte beautyproducten. Ik hoop dat ik deze droom in 2019 kan laten uitkomen!" 

Tijd voor de dilemma's! 

Een stedentrip in de zomer of de winter?
''Ik ga 100% voor de zomer! Ik vind het heerlijk om tijdens een stedentrip te zwemmen, te genieten van de zon en op een terrasje te kunnen zitten. Bovendien ben ik nogal een koukleum, dus een winterse stedentrip trekt me totaal niet.'' 

Hotel of appartement
''Voor een stedentrip kies ik voor een hotel. Maar als ik een week of langer wegga, dan gaat mijn voorkeur uit naar een appartement. Dit omdat ik na een aantal dagen uiteten te zijn geweest, vaak de behoefte heb om zelf (gezond) te koken.''

New York of Dubai?
''Dubai! Ik ben afgelopen jaar in beide steden geweest en Dubai heeft echt mijn hart gestolen. New York was geweldig, maar ik heb niet zoiets van, ik wil hier perse nog een keer naartoe. Dubai is een stad van extremen, wat ik erg indrukwekkend vond. Zandstranden, woestijnsafari’s, spectaculaire gebouwen, luxe shoppingmalls, traditionele souks… je zult je hier geen moment vervelen!''
Beeld: Glenda Kregel - CityZapper
Chillen op het terras of loungen in een rooftopbar
''Ik vind een rooftopbar met een grandioos uitzicht geweldig, maar ik ben niet zo fan van het chique sfeertje wat hier vaak hangt. Geef mij maar een terrasje in het zonnetje midden in de stad, waar je lekker mensen kunt kijken.'' 

Genieten van een lokaal speciaalbier of een wijn uit de omgeving proeven
''Stiekem vind ik een koude cola na een intensieve ontdekkingstocht door de stad veel lekkerder. Dus vaak drink ik nauwelijks alcohol tijdens een stedentrip. En als ik wel voor een alcoholisch drankje ga, dan is het vaak een cocktail! Dus eigenlijk geen van beide.'' 

Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode? 
''Haha, comfortabele wandelschoenen komen niet in mijn garderobe voor. Ik besteed redelijk wat tijd aan het inpakken van leuke kledingsetjes, dus ik ga voor de laatste mode. Maar het valt allemaal wel mee, hoor. Ik zal bijvoorbeeld nooit hakken of ongemakkelijk wapperende rokjes meenemen op vakantie.''

Reizen met het vliegtuig of de auto
''Dat is een makkie! Ik vind autorijden echt vreselijk, dus dat is eigenlijk geen optie. Bovendien brengt vliegen je overal ter wereld. En ik wil nog zoveel (verre) bestemmingen ontdekken!''

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers? 
''Beiden hebben zo hun eigen charmes. Ik vind het heerlijk om in kleine, kronkelende straatjes te dwalen om vervolgens op een schattig pleintje uit te komen. Maar rondwandelen tussen de torenhoge wolkenkrabbers en meer taxi's dan je kunt tellen is ook een ervaring op zich. Het liefst wissel ik deze twee opties af.''
Beeld: Glenda Kregel - CityZapper
Winkelen of het uitgaansleven ontdekken
''Winkelen! Meestal ben ik na een dagje sightseeing zo gesloopt, dat ik oprecht geen kracht meer heb om uit te gaan. Bovendien wil je na het uitgaan toch vaak lekker uitslapen en dat vind ik zonde. Bovendien houdt mijn vriend - net als ik - van winkelen (thank god!), dus hier plannen we dan ook altijd wel een middagje voor in.''

Snel wat street food eten of uitgebreid tafelen in een leuk restaurant?
''Tijdens een stedentrip zie ik vaak zoveel leuke eettentjes of kraampjes, dat ik eigenlijk heel de dag aan het eten ben. Ik kies daarom voor snel, maar dan wel meerdere keren op een dag, genieten van street food. Uitgebreid tafelen vind ik ook erg leuk, maar dat doe ik dan liever met vrienden of familie in Amsterdam of Groningen.''

In de volgende editie van "Meet the Team" is het de beurt aan degene bij wie het allemaal is begonnen: onze initiatiefnemer Christian! Hij begon CityZapper in 2002 en is een stedentripper in hart en nieren.

Beeld: Glenda Kregel - CityZapper

Laat een reactie achter