Zoekresultaten

Vakantie Dilemma's: Chantal Schram

Vakantie Dilemma's met Chantal Schram

Nieuwe steden bezoeken. We love it! Maar het brengt vaak een aantal lastige dilemma's met zich mee. Wat wordt de bestemming? Welke activiteiten gaan we ondernemen? Shoppen of toch musea bezoeken? Keuzes, waar je als stedentripper niet omheen kunt. In de rubriek Vakantie Dilemma's schotelen wij een aantal lastige dilemma's voor aan reizigers. Lukt het hen om tot een beslissing te komen?

Deze week geven we het woord aan Chantal Schram, 29 jaar en woonachtig in Amsterdam. Sinds 6 jaar is zij trotse eigenaresse van de reisblog Reisdoc.nl. Daarnaast werkt ze bij een destinatiemarketingorganisatie, maar per 1 augustus 2017 gaat ze full-time aan de slag als reisblogger, freelance copywriter en PR-adviseur. Deze combinatie moet er voor gaan zorgen dat ze haar werk overal ter wereld kan gaan doen, zodat ze het kan combineren met hetgeen wat ze het allerliefste doet: reizen!
Beeld: Chantal Schram
Zomerse of winterse stedentrip?
''Zomer! Elke stad is mooier en leuker als de zon schijnt en mensen buiten zijn. Een plek voelt dan veel gezelliger aan en geeft je veel meer het gevoel dat je er deel van uitmaakt dan wanneer het koud en nat is.'' 

Altijd met dezelfde persoon op reis of altijd alleen op reis moeten?
''Altijd met dezelfde persoon. Ik ben een aantal keer alleen op reis geweest en dat waren stuk voor stuk ervaringen die ik nooit meer ga vergeten, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik een reis toch veel leuker vind als ik met iemand ben. Grotendeels omdat je dan samen herinneringen maakt: de contacten die je met andere soloreizigers maakt zijn vaak toch een stuk oppervlakkiger (en vooral korter). Wel zou ik dan af en toe dingen voor mezelf willen doen, te lang op elkaars lip zitten kan nooit goed gaan. Bij mij in ieder geval niet...''

Barcelona of Rome?
''Rome! Het is een groot geschiedenisboek en is met geen enkele andere stad te vergelijken. Zo'n bestemming die je nooit meer zal vergeten en je gewoon nog een keer moet en wilt zien.''

Hotel of Appartement?
''Appartement, dat geeft toch altijd net wat meer vrijheid. Zo hoef je niet altijd buiten de deur te eten (scheelt weer kosten) en heb je vaak ook meer ruimte om je in te bewegen. Vooral fijn als je ergens wat langer bent!''

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
''Vliegtuig! Ik heb een hekel aan vliegen (niet omdat ik het eng vind, maar ik verveel me snel), maar het brengt je simpelweg overal. Met de auto moet je je toch vaak beperken tot alleen Europa en ik vind de rest van de wereld net iets te leuk om over te slaan.'' 

Tour operator of zelf boeken?
''Zelf boeken! Ik heb graag zelf de touwtjes in handen en het scheelt vaak veel geld als je alles zelf regelt. Plus: de voorpret is zoveel leuker als je al ruim voor je vertrekt bezig bent met je trip. Lekker scrollen langs allerlei opties voor accommodaties, zelf uitzoeken welke locatie je het leukste lijkt en zelf bepalen wat je vliegtijden zijn. En het gevoel van een ticket scoren voor weinig geld verveelt nooit.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Alles ter plaatse uitzoeken. Ik probeer me altijd wel een beetje in te lezen zodat ik weet wat de echte highlights zijn – het is toch lullig als je de Eiffeltoren hebt gemist als je naar Parijs bent geweest bijvoorbeeld – maar het liefst bepaal ik op het moment zelf wat ik die dag wil gaan doen.'' 

Met alleen handbagage reizen of een grote koffer meeslepen?
''Alleen handbagage. Scheelt een hoop gesjouw, maar het reist ook gewoon veel efficiënter omdat je niet telkens bij de bagageband hoeft te wachten. En je kunt je koffer niet kwijtraken (of je moet 'm zelf vergeten): ik heb dat nu een keer meegemaakt met m'n ruimbagage, en dat vond ik echt zo naar. Als ik voortaan met een kleine koffer voort kan, dan ga ik dat doen ook.''

Shoppen of musea?
''Geen van beiden. Ik voel me altijd wel een beetje een cultuurbarbaar, maar ik geniet er veel meer van als ik de bestemming zelf van buiten ontdek: lekker struinen door de straatjes en veel eten en drinken.'' 

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik tik bijna de 30 aan en merk dat ik het nachtleven tegenwoordig een stuk minder interessant vind dan vroeger. Ik ben veel liever vroeg uit de veren om alle tijd te hebben om een stad te zien. Als ik een avond uitga ben ik gelijk drie dagen aan het bijkomen, en dat vind ik – zeker op reis – echt zonde van m'n tijd. Laat mij maar lekker lang tafelen 's avonds, daar ben ik de beste in!''

Lijkt het je leuk om zelf deze dilemma's te beantwoorden? Stuur dan een mail naar redactie@cityzapper.com om je aan te melden. Vergeet daarnaast niet om CityZapper te volgen op Twitter en Facebook, want ook daar komen lastige dilemma's voorbij op de #DilemmaDinsdag!

Beeld: Chantal Schram

Laat een reactie achter