Zoekresultaten

Vakantie Dilemma’s: Diana

Vakantie Dilemma’s: Diana

Het is weer vrijdag! En dus is het weer tijd voor een inspirerend reisinterview op CityZapper. We hebben de reisblogger Diana een aantal lastige Vakantie Dilemma's voorgeschoteld. Benieuwd naar haar antwoorden? Lees dan snel verder!

''Hoi, ik ben Diana, 33 jaar en woonachtig in het prachtige Breda. Ik ben zzp-er en eigenaar van de reis- en outdoorblog Stripe Away. Mijn blog Stripe Away is eigenlijk voor 90% outdoor gerelateerd. Van wandelen en hiken en van kajakken en suppen. Die andere 10% vul ik in met roadtrips, stedentrips en backpacken, dit allemaal met een actief tintje. Ik wil mensen inspireren om meer naar buiten te trekken en het avontuur aan te gaan. Zo heb ik 600 kilometer in 6 dagen door Zambia gefietst, 950 kilometer in een rickshaw door India gereden, 153 kilometer in 8 dagen door Schotland gelopen en de Ben Nevis beklommen, de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk.''
Beeld: Diana
Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
''Dit is een lastige omdat ik zowel in de zomer als in de winter graag op een stedentrip ga. Het ligt een beetje aan het land want ga je bijvoorbeeld naar Rome dan ga ik hier graag in de winter naar toe want dan is het niet zo warm. Ik heb het liever te koud dan te warm tijdens een stedentrip want in een stad kan het al snel klam en erg warm worden.''

Binnen of buiten Europa?
''Binnen Europa als ik echt moet kiezen. Europa is heel uiteenlopend en mijn favoriete land Schotland is daar onderdeel van. Ik zou Schotland dan ook nooit niet meer kunnen bezoeken. Dat doet te veel pijn aan mijn hart.''

Parijs of Athene?
''Parijs...dit alleen maar omdat ik nog nooit in Athene ben geweest. In Parijs ben ik ondertussen als 5 keer geweest en elke keer ontdek ik weer iets nieuws. En het is met de auto maar 4 à 5 uur rijden.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Eigenlijk vind ik beide manieren fijn maar ik hou van avontuur dus alles ter plaatse uitzoeken past dan wel het beste bij mij. Soms moet je wel dingen vooraf regelen zoals de ferry naar Schotland maar in Schotland zelf bepaalden we alles op de dag zelf en dit was heerlijk.''

Met familie of vrienden op stedentrip?
''Vrienden. Met familie gaan het liefste richting de natuur in verband met de twee honden.''

Luxe of budget accommodatie?
''Luxe is fijn maar in 90% van de gevallen ben ik te vinden in een tent, hostel of een unieke niet te dure accommodatie. Luxe past gewoon niet helemaal bij mij en ik rits liever mijn tent in de vroege ochtend open waarbij de vogeltjes om mij heen zingen dan dat ik in een hotel zit met een te groot bed.''
Beeld: Diana
Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode?
''Ik ben een wandelaar in hart en nieren dus deze is makkelijk. Ben ook niet zo met mode bezig.''

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Als ik echt buiten mijn thuishaven Breda ben dan ga ik liever vroeg uit de veren om de omgeving te ontdekken. Dan heb je nog een hele dag voor je maar in Lissabon ben ik wel even het nachtleven in gedoken en dat was ook wel leuk.''

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?
''Zeker een historisch stadscentrum. Daar is geen twijfel over mogelijk. Ik hou daarom ook zo van steden zoals Poznan, Praag of Lissabon maar een reisje naar New York zal ik ook zeker niet afslaan.''
Beeld: Diana
Snel wat street food eten of uitgebreid tafelen in een leuk restaurant?
''Toen ik in Thailand op vakantie was at ik elke avond street food. Een keer trouwens niet, toen gingen we eten in een duur restaurant en drie keer raden wie er na uitgebreid tafelen ziek geworden was. Dus ik pak al snel naar street food. In India heb ik dan wel weer minder street food op maar dat komt ook omdat je daar goed moet uitkijken met wat je eet.''

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
''Ik ontdek liever nieuwe plekken. Dus vind het dan prima om niet terug te gaan naar mijn lievelingsstad. Ben stiekem toch meer een natuurmens.''
Beeld: Diana
Lijkt het jou leuk om jouw keuzes terug te vinden op onze blog? Stuur dan een mailtje

Beeld: Diana 

Laat een reactie achter