Zoekresultaten

Vakantie Dilemma’s: Elke van Wander-Lust

Vakantie Dilemma’s: Elke van Wander-Lust

Het is weer vrijdag! En dat betekent: tijd voor een nieuw interview op CityZapper!

Vandaag is het de beurt aan Elke Salverda. Elke houdt erg van (vegetarisch) eten, haar baby Caiden en ze streeft ernaar om van de wereld een betere plek te maken. Bovendien runt Elke, samen met Sarah, het internationale reis platform Wander-Lust waar reizigers van over de hele wereld geïnspireerd en geïnformeerd worden. Daarnaast is ze ambassadeur voor non-profit organisatie JustDiggit en mede-oprichter van de Green Up Your Life-evenementen die zich richten op duurzaamheid en klimaatverandering.
Beeld: Elke Salverda
Zomerse of winterse stedentrip?
''Moeilijk, want beiden hebben iets magisch. Ik kies toch voor een zomerse, want de zon zit in mijn bloed. Barcelona is bijvoorbeeld heerlijk voor een zomerse stedentrip. Je hebt het strand, de historische stad en het lekkere eten.''

Londen of Parijs?
''Zonder twijfel is het Londen. Ik heb er zeven jaar gewoond en voel mij er gewoon thuis. Het is een stad die nooit verveeld en qua winkels en restaurants zit je hier wel goed!''
Beeld: Elke Salverda
Met familie of vrienden op stedentrip?
''Een stedentrip is voor mij het leukst met vrienden. Met familie houd je extra veel rekening en laten we eerlijk wezen, je hebt niet altijd zin om op je ouders te wachten, als je even flink door wilt lopen.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Vroeger stippelde ik echt alles uit. Ik zag het dan al helemaal voor me. Nu weet ik wel beter en laat ik mij graag verrassen. Natuurlijk kijk ik altijd even wat een bestemming te bieden heeft, maar door zoveel mogelijk met de locals te praten, kom je vanzelf bij de leukste plekjes!''

Luxe of budget accommodatie?
''Ook hier ben ik een beetje veranderd. Vroeger kon ik zonder problemen in een hostel slapen. Nu ben ik daar (voor mijn gevoel) te oud voor. Het hoeft niet luxe te zijn, maar een schoon en comfortabel bed mét een schone badkamer, is voor mij nu een must.''

Reizen met een weekendtas of een koffer?
''Dat maakt mij niet zoveel uit. Ik moet wel zeggen dat de koffers van tegenwoordig zo handig in elkaar zitten, dat ik toch wel de voorkeur heb voor een koffer. Vooral als ik alleen handbagage mee neem. Ik ben zelf mega fan van Thule. Daar kun je van alles instoppen, met verschillende compartimenten, en een handige plek voor je laptop.''
Beeld: Elke Salverda
Ga je liever naar een rooftop bar of een terrasje op het plein?
''Een rooftop bar is gewoon bijzonder. Je hebt ze ook niet altijd overal, dus het blijft een unieke locatie. Ook hier kun je mensen kijken. Het uitzicht, de ondergaande zon, het gevoel van vrijheid. Yes, geef mij maar een rooftop bar. Wil je trouwens weten waar de leukste rooftops in Amsterdam zitten? Ik schreef er een artikel over!"

Nooit meer vliegen of nooit meer met de trein?
''Haha, dit is makkelijk voor mij. Nooit meer vliegen. Je zult het misschien niet verwachten, maar ik heb vreselijke vliegangst! Ik huil bijna bij elke vlucht en moet altijd gerustgesteld worden door de stewardess. Gek voor iemand die bijna twee keer per maand in het vliegtuig zit. Ik moet echt op cursus want het zit allemaal tussen de oren.''

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Vroeger wilde ik graag uit. De laatste jaren ben ik meer van het vroege opstaan en van de hele dag te genieten. Ik heb een zoontje van 15 maanden dus uitslapen zit er sowieso niet in. Ik vind dat niet vervelend, nu heb ik echt iets aan mijn dag!''

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
''Jeetje, deze dilemma's zijn wel lastig hoor! Ik ben juist van de nieuwe dingen ontdekken, dus dan moet mijn lievelingsstad er maar aan geloven. Die herinneringen blijven.''
 
Wil je meer weten over Elke en Sarah? Volg alle avonturen via Instagram en vergeet niet om een kijkje te nemen op Wander-Lust. Lijkt het jou leuk om jouw keuzes terug te vinden op onze blog? Stuur dan een mailtje naar glenda@zappergroup.com

Beeld: Elke Salverda

Laat een reactie achter