0
Vakantie Dilemma’s: Sam

Vakantie Dilemma’s: Sam

Vakantie Dilemma’s: Sam

Het is weer vrijdag! En dus is het weer tijd voor een inspirerend reisinterview op CityZapper. We hebben de reisblogger Sam een aantal lastige Vakantie Dilemma's voorgeschoteld. Benieuwd naar zijn antwoorden? Lees dan snel verder!

Sam heeft samen met zijn vriendin de reisblog Reisbeesten, waar zij graag hun reistips met anderen delen. Daarnaast is Sam werkzaam bij Port of Antwerp, maar probeert hij iedere vrije dag te gebruiken om naar het buitenland te gaan. Met negen buitenlandse reizen is dat in 2019 aardig gelukt! Ook in zijn thuisstad Antwerpen, valt er altijd wat te beleven. In het weekend gaat hij er dan ook regelmatig uit eten, shoppen of wandelen.
Beeld: Sam
Binnen of buiten Europa?
''Zelf verkies ik bestemmingen binnen Europa. Je hoeft niet ver te vliegen en toch is er zoveel moois te zien. Ondertussen is het ook een doel geworden om alle hoofdsteden van Europa te bezoeken, maar er is nog werk aan de winkel. Toch probeer ik ook minstens een keer per jaar buiten Europa te reizen, vooral om kennis te maken met andere culturen en even buiten mijn comfortzone te treden.''

Zomerse of winterse stedentrip?
''Zéker een zomerse stedentrip. De sfeer in een stad is toch altijd iets aangenamer in de zomer. Een gezellig terrasje doen, een ijsje eten en naar huis gaan met een mooi kleurtje, dat wil toch iedereen? Als ik warme kledij moet inpakken word ik altijd een beetje slechtgezind haha.''

Hotel, hostel of appartement?
''Appartement of hotel. Ik hou van comfortabel reizen, al hoeft dat niet altijd duur te zijn. Voor een korte trip kies ik daarom meestal een hotel. Ik vind het fijn om op vakantie wat privacy te hebben zoals een eigen badkamer. En wat is het geweldig dat je bed elke dag wordt opgedekt. Als ik iets langer op reis ga dan kan het ook een appartement zijn. Een eigen keuken is handig als ik voor langere tijd op dezelfde bestemming blijf én het is goedkoper om af en toe zelf eten te maken natuurlijk. Afhankelijk van de bestemming die we bezoeken, proberen we een origineel hotel te regelen. Zo verbleven we vorig jaar in IJsland in een chalet die zich ergens in the middle of nowhere bevond. Echt een aanrader!''
Beeld: Sam
Met familie of vrienden op stedentrip?

''Ik reis bijna uitsluitend met mijn vriendin. Vooral omdat we elkaar perfect aanvullen. Zij is goed in het plannen en uitstippelen van de routes en ik ben goed in het vinden van leuke restaurants en activiteiten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik met vrienden of familie geen leuke tijd heb op reis.''
Beeld: Sam
Parijs of Barcelona? 
''Barcelona! Wij gaan regelmatig naar Spanje, omdat dit land gewoon alles heeft voor een leuke vakantie. Barcelona is wel heel druk, maar er zijn zoveel leuke wijken waar je minder toeristen tegenkomt. En als voetballiefhebber moet je natuurlijk eens een wedstrijd bijwonen in het legendarische Camp Nou stadion. De Spaanse tapas en biertjes kan ik ook echt niet weerstaan!''

Elk jaar een nieuwe stad ontdekken of meerdere malen naar dezelfde stad
''Ik hou er niet van om een bestemming meerdere malen te bezoeken. Maar steden als Madrid of Valencia heb ik wel al vaak bezocht. Toch verkies ik nieuwe bestemmingen. Als je telkens terugkeert naar dezelfde bestemming gaat het al snel als een tweede thuis aanvoelen en dat is nu net wat ik niet wil als ik op reis ga. Ik wil geprikkeld worden door nieuwe indrukken. Al begrijp ik wel dat sommige mensen er voor kiezen.''
Beeld: Sam
Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Als saaie dertiger ligt het nachtleven al even achter mij, haha! Ik ga liever op tijd slapen, zodat ik ’s ochtends fris ben om op verkenning te gaan. Zeker in een stad is het ’s morgens nog lekker rustig, zo kan je gemakkelijk hotspots bezoeken zonder al te veel drukte. Een gratis tip van de Reisbeesten! ''

Foto’s of video’s maken tijdens een stedentrip?
''Hmm moeilijke keuze. Voor onze reisblog kiezen we vooral voor foto’s. Op Instagram posten we ook regelmatig filmpjes. Met een video kan je natuurlijk veel meer weergeven, zoals het geluid of andere indrukken. Toch kies ik voor foto’s. Het is gewoon zo fijn om thuis foto’s te bekijken en te genieten van dat ene mooie shot dat je hebt gemaakt. En je kan ze aan de muur hangen natuurlijk!''
Beeld: Sam
Actief op social media tijdens een stedentrip of telefoon uit?
''Ik probeer dit te beperken en daarom ben ik op vakantie enkel actief via Instagram stories. Het is leuk dat onze volgers onze reizen op deze manier live kunnen volgen en feedback kunnen geven, maar ik wil niet dat het een verplichting wordt. Vakantie is ontspanning en dan wil ik vooral genieten van de leuke momenten. Na de vakantie maak ik tijd om onze foto’s te bekijken en blogberichten te schrijven. Dan is het eens zo leuk om onze vakantie nog eens opnieuw te beleven!''

Wil je zelf graag deelnemen aan de Vakantie Dilemma's? Dat kan! Stuur ons een mail en wie weet staan jouw antwoorden binnenkort op onze blog. 

Beeld: Sam - Reisbeesten

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk