Zoekresultaten

Vakantie Dilemma’s: Tessa

Vakantie Dilemma’s: Tessa

Het is weer tijd voor een portie lastige Vakantie Dilemma's. Deze week is het de beurt aan reisblogger Tessa! 

Op zoek naar bijzondere bestemmingen, boetiekhotels, verborgen parels en hippe travel must haves? Op het reisblog Met kids de wereld rond delen wij, Tessa & Michèle, persoonlijke ervaringen, tips en inspirerende foto’s over reizen met kinderen in stijl. Deze reisblog is voor families die op zoek zijn naar unieke ervaringen, dichtbij en ver weg. Want wanderlust verdwijnt niet met het ouderschap!
Beeld: Tessa van den Broek
Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
''Ik vind allebei leuk. Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer lekker door een stad te fladderen, terrasjes te pakken of een kleedje uit te rollen in een stadspark. Maar ik ben een van de weinige mensen die fan is van de winter. Sneeuw en kou zijn voor mij geen enke probleem. Daarom ga ik bijna ieder jaar eind november of begin december op stedentrip. Een stad ontdekken in combinatie met christmas vibes vind ik super en mijn dochter gelukkig ook! Dus als ik écht moet kiezen; stedentrip in de winter.''
 
Weg met de auto of weg met het vliegtuig?
''Ook hier is het weer lastig kiezen! Uren in de auto zitten vind ik helemaal niet erg, ik zie het echt als onderdeel van de reis. We doen spelletjes, kijken uit het raam, kletsen een beetje. En soms is stilte ook fijn. Maar verder weg is het vliegtuig natuurlijk het beste vervoersmiddel. Twee hele dagen in de auto vind ik eigenlijk al wat veel, dan pak ik liever het vliegtuig. Reizen met vliegtuig is gewoon comfortabel. Oortjes in of een boek op schoot en gaan.''
 
Binnen of buiten Europa? 
''Toch buiten Europa denk ik, alhoewel er in Europa ook nog genoeg te zien en te ontdekken valt!''
 Beeld:
Stad lopend of met het openbaar vervoer verkennen?

''Absoluut lopend, heerlijk om een beetje te struinen!''
 
Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Een combi van beide! Vroeger stond er meer open, want toen Mila er nog niet was, vond ik het niet nodig om elke overnachting van tevoren al vast te leggen. Nu zij er is doe ik dt liever wel. Maar de uitjes en activiteiten zien we daar wel!''

Foto’s of video’s maken tijdens een stedentrip?
''Ja beide, maar vooral foto’s.''
 
Met familie of vrienden op stedentrip?

''Ook ja. Ik ben in november nog met vijf vriendinnen naar Londen geweest. En met mijn moeder, tante en nicht ga ik iedere anderhalf jaar op stedentrip naar een stad waar nog niemand van ons geweest is.''
 Beeld:
Luxe of budget accommodatie?

''Ik kan het in beide prima naar m’n zin hebben! Tijdens de zomervakantie blijven we meestal niet op één plek, dan doen we twee of drie accommodaties aan, waarvan er één wat luxer is. Het hoeft niet per se luxe te zijn, als het maar iets bijzonders heeft. Een boomhut kan ook heel gaaf zijn, ook al is het dan misschien iets minder comfortabel.''
 
Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode?

''Voornamelijk het laatste!''
 
Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?
''Oud historisch stadscentrum, dat heeft voor mij veel meer karakter. Maar ik vind het dan wel leuk als ik daar ook wat hippe design of lifestyle winkeltjes kan vinden. Juist die combinatie is leuk!''
 
Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?
''Heel moeilijk kiezen! Een van mijn lievelingssteden is Londen, daar kom ik nog best regelmatig. Er nooit meer heen kunnen lijkt mij vreselijk! Maar nooit meer een nieuwe stad ontdekken misschien nog wel erger…''
 
Liever een kerstmarkt bezoeken of liever naar een zomerfestival?
''Daar kan ik écht niet tussen kiezen haha!''

Heb jij net als wij een enorme liefde voor reizen en lijkt het je leuk om deze dilemma's te beantwoorden? Dat kan! Stuur een mail om je aan te melden. 

Beeld: Tessa van den Broek

Laat een reactie achter