0
Maak kennis met onze nieuwe collega

Maak kennis met onze nieuwe collega

Meet the Team: Vakantiedilemma’s met Iris

Hi! Ik ben Iris en sinds een paar maanden werk ik met veel plezier bij CityZapper. Als fervent reiziger vind ik het leuk om met reizen, bestemmingen en de website bezig te zijn. Ik hou mij vooral bezig met SEO en advertenties. Wat ik het liefst doe op reis leer je in dit artikel, want ik ga vakantiedilemma’s beantwoorden.

Waarom ben je hier begonnen met werken?

Ik was op zoek naar een marketingbaan in het toerisme. Ik volgde ZapperPR al sinds mijn studie aan de NHTV (nu Breda University). Ik studeerde toen International Tourism Management en was dus veel bezig met reizen en bestemmingen. Door mijn voorliefde voor marketing, was voor mij de combinatie tussen toerisme en marketing de droom. Toen ik zag dat deze functie als Online Marketeer vrij kwam bij Zapper, was het niet meer dan logisch dat ik meteen solliciteerde!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Naast reizen heb ik nog veel meer hobbies. Ik hou ervan om in de keuken te staan en heerlijke gerechten op tafel te toveren voor familie en vrienden. Het liefst experimenteer ik met gerechten die van over de hele wereld vandaan komen. Ook sport ik veel en graag. Of het nu in de gym is, klauterend aan een klimmuur, zwetend op de fiets bij Rocycle, ik hou ervan om mijzelf uit te dagen.

Waar ging je eerste stedentrip naartoe?

Mijn eerste stedentrip was met mijn familie naar New York. Ik was toen een jaar of 13 en het was de tijd van Abercrombie en Fitch. Dus dat was een zekere stop tijdens ons verblijf in the City. Verder hebben wij de toeristische hoogtepunten bezocht als het Empire State Building, Vrijheidsbeeld en Times Square. Wat heel grappig was tijdens deze stedentrip, was dat we in zo een miljoenenstad tot drie keer toe een bevriende familie tegenkwamen die toevallig dezelfde dagen in New York was. Dan is de wereld toch klein!

Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Wow, dit is echt een moeilijke vraag, omdat het een beetje appels met peren vergelijken is. Als ik dan toch een keuze moet maken, is het een selfdrive met mijn vader en zus door Botswana. De vrijheid die je dan ervaart is ongeëvenaard en het speuren naar wilde dieren is zo gaaf! Wij kampeerden de eerste nacht onder de Melkweg op een grote zoutvlakte met ontelbaar vallende sterren. Dit is ook de reis waarin ik zelf heb leren 4x4 rijden en waarin wij zo veel prachtige wilde dieren hebben mogen spotten waaronder leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels, alles!

Wat is je lievelingsbestemming voor een stedentrip?

Florence! Ik heb hier twee weken doorgebracht toen ik Italiaans leerde. In die tijd heb ik de stad echt goed leren kennen. Er is veel historie en kunst in deze stad en natuurlijk, hoe kan het ook anders in Italië, het eten is er verrukkelijk. Ik hou van de Italiaanse kunst van leven en sla dat graag gade vanaf een terras met een Aperol Spritz in de hand.

Welke drie steden staan bovenaan op je bucketlist?

Kyoto
Tel Aviv
Dublin

Stedentrip binnen of buiten Europa?

Ik ga voor buiten Europa. Ondanks dat je binnen Europa veel steden hebt met bijzondere historie en knusse centrums, trekken steden buiten Europa mij toch meer. Dat de cultuur in steden verder weg zo anders is en dat je er dingen kan meemaken, die je anders niet meemaakt, dat is wat mij aantrekt. Zo vond ik het contrast tussen eeuwenoude tradities en hypermoderne innovaties in Seoul heel gaaf om te zien. Ook een stad zoals Kaapstad, met imponerende bergen (Tafelberg en Lionshead) in combinatie met een unieke melting pot en cultuur, vind je nergens anders.

Je hele reis van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?

Ik hang waarschijnlijk ergens in het midden hiervan. Ik vind het fijn om de belangrijkste dingen geregeld te hebben, zoals accommodatie en eventueel een huurauto. Maar wat ik verder op de dagen precies ga doen en bij welke restaurants ga eten etcetera, dat zie ik ter plekke wel. Natuurlijk heb ik dankzij Pinterest en Instagram vaak wel een beeld van wat er allemaal te doen is op de plaats van bestemming.

Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?

Ik heb niet echt een stad die er met kop en schouders bovenuit steekt. Ik waardeer juist de verschillen tussen steden. Dit is dus een makkelijke keuze. Ik ga voor de optie ‘Nooit meer terug naar je lievelingsstad’.

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om een stad te ontdekken?

Ik ben zeker van het vroeg uit de veren gaan. Dit komt voor een deel ook omdat ik zo van ontbijt houd. Ik geniet echt van het uitzoeken van leuke ontbijttentjes en daar dan rustig aan een lokaal ontbijtje knabbelen. Daarna ben ik weer helemaal klaar voor een dag vol actie in de stad!

Nooit meer op wintersport of zomervakantie?

Ik ben al een aantal jaar niet meer op wintersport geweest. Dus deze zou voor mij dan afvallen. Daarbij heeft de zomervakantie ook zo veel meer opties qua waar je heen kan en wat je kan doen als activiteiten. Die variatie trekt mij aan.

Oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?

Allebei hebben hun charme, maar ik ga toch echt voor een oud historisch stadscentrum. Van oude steden als Brugge en Gent krijg ik echt geen genoeg. Het geeft meteen een romantische gloed over de hele stad en ze zijn perfect om lekker rond te dwalen met een camera in de aanslag.

Luxe of budget accommodatie?

Voor mij ligt dit echt aan hoe en met wie ik reis. Als ik alleen ga, kies ik voor gezellige hostels om mensen te ontmoeten om leuke dingen mee te doen. Zo verbleef ik in Taipei, tijdens mijn eerste solo reis, in Meander Hostel. Daar werden dagelijks activiteiten georganiseerd. Op de eerste dag ging ik mee hiken, waarna ik reisbuddies had voor de rest van de week dat ik er was. Wanneer ik niet alleen reis, vind ik het ook heerlijk om mezelf zo nu en dan te verwennen met een luxe accommodatie. Mijn favoriete accommodatie waar ik bijvoorbeeld samen met mijn zus naartoe ben geweest was Luz Charming Houses in Fatima, Portugal.

Laat een reactie achter

Dit vind je misschien ook leuk