Zoekresultaten

Locals aan het woord: Mickado over Singapore

Locals aan het woord: Mickado over Singapore

Steeds meer studenten doen een studie of stage in het buitenland. Zo ook Mickado, die de Universiteit Utrecht voor een half jaar verruilde voor de National University of Singapore. Singapore heeft alles wat een student maar zou willen: een tropisch klimaat, een gastvrije sfeer, stranden, tempels, heerlijk eten en nog veel meer! Vandaag deelt Mickado de leukste insider-tips! 

Hoi! Kun je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat heeft jou doen besluiten om naar Singapore te verhuizen?

''Hoi! Ik ben Mickado Codrington en ik ben 20 jaar. Ik studeer Biomedische Wetenschappen in Utrecht, maar kom oorspronkelijk uit Groningen. Mijn studie gaf mij de mogelijkheid om een half jaar in het buitenland te studeren bij een partner universiteit. Voordat ik aan deze studie begon, wist ik al dat ik dit wou gaan doen. Dus heb ik ervoor gekozen om in het buitenland te gaan studeren! Ik had niet per se een voorkeur voor een stad. Wel dacht ik, als ik naar het buitenland ga wil ik niet in Europa blijven. Azië en Amerika hebben altijd al erg aangetrokken, dus heb ik gekeken of mijn universiteit hier contacten had. Uiteindelijk viel mijn keuze op Singapore. Dit omdat het in Zuid-Oost Azië ligt is en ik hiervandaan naar vele plekken zou kunnen reizen. Verder spreken ze er goed Engels en leken de vakken die de universiteit aanboden mij erg interessant. Uiteindelijk werd ik toegelaten bij de National University of Singapore en daar was ik superblij mee!'' 
Beeld: Mickado Codrington
Wat maakt deze stad uniek?

''Singapore is superklein. Het is een land, maar kleiner dan de meeste steden. Wat het voor mij heel bijzonder maakte, is dat het een vrij jong land is waar heel veel mensen uit verschillende culturen samenleven. Natuurlijk is het in meerdere landen zo dat er veel verschillende culturen leven, maar hier is het echt gemixt. Je zult hier niet alleen maar tempels spotten, er is iets voor elke etniciteit. Zo vind je hier onder andere een China Town, maar ook Little India en worden er feestdagen uit verschillende culturen gevierd.'' 

Wat vond je het leukst aan wonen in Singapore? 
''De mensen die ik heb ontmoet, zowel de lokale inwoners als de internationale studenten. Op de universiteit werd ik in een dorm (slaapzaal) voor internationale studenten geplaatst, waar ik echt een hele hechte vriendengroep heb opgebouwd. Dit komt mede doordat iedereen in hetzelfde schuitje zit, iedereen zijn of haar familie is ver weg, dus je wordt een soort van elkaars familie. Nu ik terug in Nederland ben vind ik dit wel lastig, aangezien het lastig is om elkaar op te zoeken. Ik ga niet even naar Taiwan, Amerika of Cambodja om een vriendin op te zoeken.

Na mijn vier maanden durende semester ben ik nog twee maanden in Singapore gebleven, aangezien het tweede semester in Nederland pas later begon. Ik ben toen van de campus naar de stad verhuist. En toen heb ik twee maanden lang alles kunnen doen wat ik wilde. Ik heb leuke dingen gedaan met vrienden, gereisd, maar het meest van alles heb ik gedanst. Bij de dansschool heb ik veel locals ontmoet en ook weer nieuwe vriendschappen opgebouwd. Dus nog meer reden voor mij om snel weer te gaan reizen! 

Een andere highlight van mijn verblijf in Singapore was mijn deelname aan een resital, dit is een soort voorstelling, georganiseerd door een dansschool. Ik heb hier auditie voor gedaan en uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen! Tijdens mijn eerste week in Singapore besloot ik heel spontaan aan deze auditie deel te nemen, waarna ik van augustus tot december ieder weekend volop heb getraind. Met een groepje zo hard naar iets toewerken en dan vervolgens samen op het podium staan, dat was echt geweldig! Ik heb in al die jaren dat ik in Nederland dans, nog nooit zoiets intens meegemaakt.''
Beeld: Mickado Codrington
Wat vond je lastig aan het wonen in Singapore?

''Het missen van mijn vrienden en familie in Nederland. Voor mij was het niet lastig om me te mengen in de cultuur. Dit komt doordat de cultuur in Singapore al erg gemengd is en ook veel westerse invloeden heeft. Bovendien komt mijn vader uit Suriname en mijn moeder uit Indonesië en ook van deze culturen komen aspecten terug in de cultuur van Singapore.'' 

Wat zijn de eerste drie woorden die in je opkomen als je aan Singapore denkt?
''Inspirerend, oprecht en warmte. En met ‘warme’ bedoelt ik niet alleen dat het 24/7 zomer is, maar ook de liefde die je van iedereen ontvangt. Singapore is echt thuis geworden. Ik vond het dan ook lastig om het vliegtuig naar Nederland weer in te moeten stappen.''

Hoe zou je de inwoners omschrijven?
''De inwoners van Singapore worden ook wel omschreven als kokosnoten: stug van buiten, maar zodra je door die eerst laag heen bent ontdek je dat ze van binnen superlief zijn. Ik vond dit zelf wel een grappige omschrijving!'' 

Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen wanneer je deze stad bezoekt?
''Als je echt alle toeristische spots wilt bekijken dan ben je in maximaal een week klaar. Zo kun je naar Sentosa, een eilandje met een leuk strand. Andere aanraders zijn China Town, Little India, Orchard (shopping district). Omdat ik natuurlijk gestudeerd heb in Singapore, ben ik ook van mening dat je de NUS (National University of Singapore) moet bezoeken en even een wandeling over de campus moet maken. Je moet ook zeker zoveel mogelijk hawkers / food courts bezoeken, daar vind je superveel lekker eten. En een bezoekje aan Marina Say Bands mag uiteraard ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Singapore. Dit hotel wordt gekenmerkt door een soort platform dat doet denken aan een schip, waar je tevens een infinity pool treft en dit is echt indrukwekkend om te zien. Maar houd er wel rekening mee dat het er superduur is.'' 
Beeld: Mickado Codrington
Waar kun je het beste shoppen? 
''Orchard Road, daar vind je heel veel winkels. Rondom deze straat vind je bovendien vele shoppingmalls.''

Welke lokale lekkernijen moet je absoluut geproefd hebben?
''In Singapore vind je specialieiten uit zowat alle landen. Chinees, Koreaans, Westers, Indisch, Maleisisch. Alles, maar echt alles is er lekker!''

Waar moet je zijn voor een gezellig avondje uit?
''Stappen in Singapore is heel duur. In Nederland gaan mensen veel op stap en drinken dan lekker wat biertjes of wijntjes, maar zo werkt dat niet in Singapore. Alcohol is hier namelijk superduur en bij bijna alle clubs wordt entree gevraagd. Wel komen meisjes bijna altijd gratis binnen, dus voor de mannen is het stappen een stukje duurder haha. Wil je uitgaan, dan moet je in Clarke Quay zijn. Dit is het uitgaansdistrict van de stad!'' 

Wanneer kun je het beste naar deze stad reizen? 
''Tijdens Chinese Nieuwjaar (midden februari). Dan is het echt een en al gezelligheid! Maar je kan eigenlijk altijd naar Singapore reizen. Iedere maand vindt er wel een gezellig feest plaats en bovendien is het er altijd lekker weer. Minder leuk is het om in de zomervakantie te gaan, omdat het er dan erg druk is vanwege alle toeristen.''

Welke tip kan je de lezers geven die ook van plan zijn om (tijdelijk) in Singapore te gaan wonen?
''Ga gewoon, laat alles op je afkomen en geniet van al het lekkere eten! Zorg ervoor dat je Singapore echt goed meemaak, door contact te leggen met de locals, aangezien zij natuurlijk het meeste weten van het land en leuke tips kunnen delen. Laat je inspireren door de mensen daar en doe veel leuke dingen. De kans is groot dat Singapore dan ook als jouw thuis gaat aanvoelen. Ik wil in ieder geval heel graag terug, en dat ga ik ook zeker doen!''
Beeld: Mickado Codrington
Beeld: Mickado Codrington

Laat een reactie achter