Zoekresultaten

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Christian

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Christian

Vandaag is het tijd voor de laatste Meet the Team! Vandaag is het de beurt aan de oprichter van CityZapper: Christian! 

Stel jezelf eens voor. En kun je iets vertellen over het ontstaan CityZapper?

''Mijn naam is Christian Clerx. In 2001 lanceerde ik CityZapper.nl, een website dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste stedenportals van Nederland. Door mijn werk als steward werd ik geïnspireerd door prachtige bestemmingen en kwam het idee van CityZapper tot stand. Samen met mijn team bieden we meer dan 100 steden ter wereld aan en inspireren we bezoekers met de leukste tips voor een stedentrip.''
Beeld: CityZapper
Wat vind je het leukst aan je werk?
''Het allerleukste aan mijn werk bij CityZapper vind ik het ontdekken van verschillende bestemmingen. Af en toe krijg ik de mogelijkheid om deze steden zelf op te zoeken, wat uiteraard een mooie bijkomstigheid is. Ik vind het dan ook heerlijk om verrast te worden door zowel grote als kleine steden.'' 

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
''Ik ben dol op lekker eten en nieuwe restaurantjes ontdekken. Verder vergeet ik nooit om mijn hardloopschoenen in te pakken als ik op reis ga. Hardlopen op reis is namelijk zoveel leuker dan thuis. Niet alleen ben je sportief bezig, je leert de omgeving op een hele andere manier kennen. Je ziet veel meer dan tijdens een wandeling, ontdekt de buurt waar je verblijft, komt op bijzondere plekken en beleeft de stad als een local.''

Wat is jouw favoriete stad?
''Op dit moment is dit Rio de Janeiro. Je hebt hier en de stad met gezellige restaurants en leuke barretjes, maar je kunt ook de rust opzoeken op het strand. Mijn voorkeur gaat eigenlijk altijd uit naar een stad, waar je ook toegang tot de zee hebt. Singapore, Kaapstad en Vancouver zijn dan ook steden waar ik graag kom. Bovendien is er in Rio de Janeiro op ieder moment van de dag wel wat te doen. Je zult je hier nooit vervelen!'' 

En welke stad staat bovenaan jouw bucketlist? 
''Door mijn werk als steward ben ik al in honderden steden geweest. Ik ben alleen nog nooit in Australië geweest. Sydney staat bovenaan mijn bucketlist, maar ik zou deze stad dan wel willen combineren met een rondreis door de rest van het land.'' 

Dan is het nu tijd voor de Vakantie Dilemma’s!

Zomerse of winterse stedentrip?
''Ik kies voor een winterse stedentrip naar een zomerse bestemming. Niets lekkerder dan de Nederlandse winter ontwijken door in deze periode naar een stad als Kaapstad of Rio te gaan.''
 Beeld: Christian Clerx
Binnen of buiten Europa?
''Voor mijn werk vlieg ik vaak naar steden buiten Europa. Natuurlijk is dit geweldig, maar ik vind Europese steden stiekem toch het leukst.''

Met familie of vrienden op stedentrip?
''Een stedentrip kan erg gezellig zijn met de familie, maar ik kies toch voor een stedentrip met vrienden. Vooral het nachtleven van een nieuwe stad ontdekken met een groepje vrienden vind ik erg leuk om te doen.''

Luxe of budget accommodatie?
''Luxe! Hier hoef ik niet over te twijfelen. Ik kan ultiem genieten van een mooi hotel in hartje centrum. En dan ’s ochtends gewekt worden met een uitgebreid ontbijt op bed, heerlijk!''

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers
''Ik vind een oud historisch stadscentrum veel gezelliger. Een wandeling maken door de kronkelende straatjes en smalle steegjes en dan uitkomen bij een gezellig plein, ik hou ervan. Verder ben ik geïnteresseerd in geschiedenis en de oudheid, waardoor mijn voorkeur uitgaat naar een stad met veel historische bezienswaardigheden.''

Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Ik ben totaal niet van het uitstippelen. Als ik op stedentrip ga, dan zoek ik allereerst naar een gezellig koffietentje. En terwijl ik van mijn koffie geniet, vraag ik hier een beetje rond naar leuke tips. Want de locals weten toch het beste waar je heen moet! Verder kijk ik in mijn hotelkamer natuurlijk altijd even op CityZapper om meer inspiratie op te doen.''

Heb je de interviews met de rest van het team gemist? Je vindt ze hier: Daphne, Bianca, Berry, Glenda.

Beeld: Alexander Sporre - Photography, Christian Clerx - CityZapper

Laat een reactie achter