Zoekresultaten

Vakantie Dilemma’s: Annemarie

Vakantie Dilemma’s: Annemarie

Stedentrips zijn natuurlijk superleuk, maar ze kunnen af en toe ook best stressvol zijn. Je bent maar een paar dagen weg, maar je wilt toch veel zien. En dan heb je nog een aantal lastige keuzes waar je rekening mee moet houden. Kies je voor een zomerse of winterse stedentrip? Ga je genieten van het nachtleven, of de wekker vroeg zetten? Om te kijken hoe andere reizigers hiermee omgaan, hebben wij een aantal vakantie dilemma's opgesteld.

Vandaag is het de beurt aan Annemarie Smit! Annemarie is freelance content manager en tekstschrijver, onder meer voor een online reisorganisatie. Daarnaast schrijft zij over reizen met kinderen (en soms ook zonder) op haar blog www.ishetnogver.nl. Ze gaat met haar gezin meestal binnen Europa op vakantie, maar soms ook daarbuiten. Afgelopen zomer reisden ze drie weken door Namibië. De naam van haar blog is de vraag die haar kinderen onderweg vaak stellen…
 Beeld: Annemarie
Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
''De zomer, want ik hou ervan om een terrasje te pakken. In de zomer is de sfeer in een stad vaak heel anders. De mensen zijn vrolijker en er gebeurt meer op straat, een stad leeft meer. Vorig jaar was ik in december heel even in Oslo (op doorreis) en daar was het zoooo koud! Dat was echt niet fijn. Maar ik ga zelf meestal in de herfst of het voorjaar op stedentrip.''
 
Binnen of buiten Europa? 
''Dat maakt mij eigenlijk niet zoveel uit, maar het is natuurlijk een stuk goedkoper en makkelijker om in Europa op stedentrip te gaan. Ik ga elk jaar wel minstens één keer op stedentrip. Dit jaar zelfs drie keer! In januari van dit jaar was ik in Edinburgh, in juni in Krakau en in oktober ga ik naar Lissabon.''
 
Rome of Barcelona?
''Oeh lastig… Vorig jaar in oktober was ik met mijn dochter een paar dagen in Barcelona en dat was superleuk. We hebben zoveel mooie dingen gezien en gedaan! We hadden er ook prachtig weer bij, het leek wel zomer. Maar Rome staat hoog op mijn lijstje voor een stedentrip. Ik ben er (heel) lang geleden geweest, toen ik nog op de middelbare school zat. Ik wil er graag nog een keer heen, maar dan met mijn gezin. Ik vind Rome een stad die je eens in je leven gezien moet hebben, en ik wil de stad graag aan mijn kinderen laten zien.''
 Beeld: Annemarie
Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Ik zoek van tevoren wel alvast uit wat er allemaal te doen is, maar daar blijft het bij. Eenmaal op de bestemming besluiten we – bij het ontbijt of de avond ervoor – wat we die dag gaan doen. Soms hangen de plannen ook af van het weer, dus dan is het handig als niet alles vast ligt.''
 
Met familie of vrienden op stedentrip?
''Ik ga meestal met familie – namelijk met mijn man of mijn gezin – maar een stedentrip met een groep vrienden of met een vriendin is ook heel leuk.''
 
Luxe of budget accommodatie?
''De tijd van hostels heb ik wel een beetje gehad, dus dan kies ik voor luxe. Maar meestal kies ik voor iets wat er een beetje tussenin zit. Niet te duur, maar wel comfortabel. Bijvoorbeeld een driesterrenhotel of een net appartement. Het belangrijkste is dat het op een centrale plek ligt en dat het schoon is.''
 
Comfortabele wandelschoenen of de laatste mode?
''Ik ga voor de comfortabele wandelschoenen! Blaren zijn niet fijn en ik vind het niet zo belangrijk om er superhip uit te zien.''

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''Vroeg opstaan, zodat ik veel van de stad kan zien. Ik heb altijd de neiging om te veel te willen zien als ik op stedentrip ben, dus hoe meer tijd hoe beter.''
 Beeld: Annemarie
Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers?
''Een oud stadscentrum vind ik veel mooier en interessanter dan strakke gebouwen. Ik hou ervan om over oude pleintjes en straatjes met ouderwetse keien te wandelen, en gebouwen te zien met een verhaal.''
 
Snel wat street food eten of uitgebreid tafelen in een leuk restaurant?

''Ik vind het gezellig om relaxt te eten en te praten, dus ik kies voor een restaurant. Ik neem graag de tijd voor goed eten, het liefst met een wijntje erbij!''
 
Nooit meer terug naar je lievelingsstad of nooit meer een nieuwe stad ontdekken?

''Deze is echt heel lastig! Maar het wordt dan toch ‘nooit meer terug naar je lievelingsstad’, omdat ik absoluut nieuwe steden wil bezoeken. Wel heel erg dat ik dan nooit meer naar Amsterdam zou kunnen, want dat is mijn lievelingsstad.''

Heb jij net als wij een enorme liefde voor reizen en lijkt het je leuk om deze dilemma's te beantwoorden? Dat kan! Stuur een mail naar glenda@zappergroup.com om je aan te melden. Vergeet daarnaast niet om CityZapper te volgen op TwitterFacebook en Instagram, want ook daar komen lastige dilemma's voorbij op de #DilemmaDinsdag!

Beeld: Annemarie

Laat een reactie achter