Zoekresultaten

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Nick

Meet the Team: Vakantie Dilemma's met Nick

Begin september is Nick begonnen aan zijn redactiestage bij CityZapper. En wat betekent een nieuw teamlid? Juist, het is weer tijd voor een Meet the Team! 

''Hey! Mijn naam is Nick en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer Media & Redactie en loop stage bij CityZapper. Hier houd ik me vooral bezig met het schrijven van blogartikelen en tips voor de stadsgidsen.''
Beeld: Nick Schiermeier - CityZapper
Waarom heb je gekozen om hier stage te gaan lopen?
''Voor mijn opleiding moet ik twee keer stage lopen. Aangezien ik dus al een keer stage heb gelopen, ben ik voor mijn tweede stageperiode op zoek gegaan naar een leuk bedrijf waar ik veel kan leren. Aangezien reizen een van mijn grootste passies is, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik deze passie kan combineren met mijn opleiding. Na wat rondzoeken kwam ik CityZapper tegen en dit sprak mij meteen aan.''

Waar houd je je – naast reizen – nog meer mee bezig?
''Naast reizen houd ik me bezig met mijn opleiding en vind ik het leuk om in mijn vrije tijd te sporten en leuke dingen met vrienden te doen.''

Wat is je favoriete stad?
''Deze vraag is best moeilijk te beantwoorden, omdat ik nog niet in zo heel veel steden ben geweest, maar als ik er op dit moment een moet kiezen dan ga ik toch voor Kopenhagen.''

Welke drie steden staan bovenaan je bucketlist (en waarom)?
''De drie steden die bovenaan mijn bucketlist staan zijn Tokio, New York en Dubai. Tokio omdat ik denk dat de stad (en Japan) heel indrukwekkend zijn, New York omdat ik heel graag de hoge wolkenkrabbers en Times Square wil ervaren en Dubai vanwege de moderne gebouwen en enorme woestijn.''

Oke dan is het nu tijd voor de lastige Vakantie Dilemma's! 

Stedentrips zijn beter in de zomer of in de winter?
''Voor mij is deze keuze snel gemaakt, allebei! Ik vind het heerlijk om ’s zomers in mijn korte broek door de straten van Italië te wandelen, maar ik vind het ook geweldig om door de sneeuw te lopen in Stockholm.''
Beeld: Nick Schiermeier - CityZapper
Binnen of buiten Europa? 
''Binnen Europa, ik ben namelijk nog nooit buiten Europa geweest.''

Praag of Kopenhagen?
''Kopenhagen! Ik vind Scandinavië geweldig en vooral deze stad heb ik als erg gezellig ervaren. Alhoewel Praag ook heel mooi is!''

Luxe of budget accommodatie?
''Budget, ik vind luxe ook zeker niet erg maar zolang ik een schoon bed en een badkamer heb vind ik het prima.'' 

Genieten van het nachtleven of vroeg uit de veren om de stad te ontdekken?
''De wekker gaat zo vroeg mogelijk, vroeg uit de veren dus. Als ik op vakantie ben wil ik zoveel mogelijk van de stad zien en mijn kostbare tijd zo goed mogelijk gebruiken, je bent er tenslotte maar voor een paar dagen.''
Beeld: Nick Schiermeier - CityZapper
Met familie of vrienden op stedentrip?
''Familie, mijn ouders vinden het allebei ook leuk om dingen te bezichtigen en zo ontdek je toch net wat meer van een stad.''

Een oud historisch stadscentrum of torenhoge wolkenkrabbers
''Ik ben dol op moderne dingen alhoewel ik toch liever naar een oud historisch stadscentrum ga. Ik vind dit indrukwekkender om te zien en bijna ieder gebouw heeft wel een verhaal.''
 
Je hele schema van tevoren uitstippelen of alles ter plaatse uitzoeken?
''Ik probeer altijd een lijstje te maken met de dingen die ik echt wil zien, maar helemaal een planning uitstippelen doe ik niet. Het is tenslotte leuker om tegen verrassingen aan te lopen als je daar bent.''

Ook benieuwd naar de rest van het team? Je vindt ze hier: Christian, Bianca, Glenda, Daphne en Berry

Beeld: Nick Schiermeier - CityZapper

Laat een reactie achter